Rock 'n Roll

February 4th, 2009

In het begin was het bij ons gelijk een beetje rock ‘n roll.

We gingen laat uit, kropen vroeg in bed, om ‘s middags helemaal van vooraf te beginnen. We sliepen amper vier, vijf uur en we haalden daar meer kracht uit dan wat anders.

Ik had om de dag van die beknellende kriebels, die soms zelfs al op krampen leken. Zo verliefd was ik, jong.

We droomden van baby’s, van toekomsten en van ‘dat zullen wij nooit doen, amai’. Er liep een kleine pruts tussen al die vrienden, die bij ons in de kamer sliep en het gezellig vond tussen de groten. Ze kakelde godganser dagen ‘kidat?’ en proefde van alle jovialitiet van iedereen die bij ons op bezoek kwam.

Het was niet alleen rock ‘n roll, het was ook een zoeten inval. Dagelijks mensen aan onze deur, die bleven eten en voor korte nachten zorgden. Veel muziek, veel bier en heel veel gesprekken die oeverloos leken.

Die baby kwam er.
Die toekomst, ewel daar zijn we mee bezig, sie.
Die dingen-die-we-nooit-zouden-doen, zijn een constante geworden.
Die rock ‘n roll is verdwenen, op enkele luttele momenten na. Dan lijkt het de zoete zonde. Het verloopt stukken rustiger nu, het kabbelt voor.

Maar ik zou die intense momenten van vroeger voor géén goud ter wereld willen missen. Het zijn zowat de grondvesten van wat wij met elkaar hebben.

Trouwens, het voorjaar komt eraan. Wat wil zeggen dat wij voor het eerst sedert lang er met ons twee van onderuit muizen.

Het wordt weer rock ‘n roll. ‘k Geef het u op een blaadje.

No Responses to “Rock 'n Roll”

 1. Mama Gyasi Says:

  Zo herkenbaar!!! Je verwoordt het fantastisch.

 2. els Says:

  Schitterend geschreven Marie, zo herkenbaar. Het is mooi hoe elke periode zijn tijd heeft en dan toch weer even terug komt.
  Je kent wel ons verhaal van Barcelona: onder ons twee eindelijk, na vier kids, na een hel op het werk, na een razendsnelle verbouwing. We dachten, dit wordt het, wij twee, in elkaars ogen kijken, lange nachten in een mooie zwierende stad, vol bruisende energie. Het is anders gelopen. Ik moe, moe nog eens moe.Het werd een rustig maar zo intens uitje! Op het vliegtuig vielen alle puzzelstukjes op z’n plaats. We zaten daar niet met twee maar…met drie. Onze koning Jacques reisde mee! Elk kind staat voor mij als het mooiste gschenk van het leven!
  En, voor jullie, dat is wat jullie als mooi koppel zijn, bron van zoveel leven! Geniet van jullie dagen onder jullie twee!

 3. anna Says:

  Mijn rock ‘n roll is nog maar net begonnen!
  Je hebt het leuk geschreven

Leave a Reply