Een alleenstaande ouder met twee kinderen.
Hij/zij werkt voltijds, laat ons zeggen van 8 tot 16.30.

Die ouder voedt de kinderen in de week alleen op, dat wilzeggen dat hij instaat voor de schoolritten, het eten, de begeleiding van huiswerk, en ga zo maar door.

Die ouder vertrekt ‘s morgens om 7.15, om de kinderen op school af te zetten, naar het werk te vertrekken en daar te blijven tot 16.30. Als hij geluk heeft, is hij voor 17u op school.

Op school eten de kinderen boterhammen. Verder genieten ze niet van extraatjes op school: geen tijdschrift, geen melk/fruitsap in de pauze. Ze gaan om de week zwemmen.

Dat brengt de rekening van de ouder al gauw op 100,00 euro per maand: zwemgeld, het verplichte drankje op de middag, het middagtoezicht en de studie.

Ewel, ik vind dat veel geld voor een ouder, laat staan als die alleen staat.

Kosteloos onderwijs?
Haha.

12 Responses to “Het basisonderwijs is niet gratis.Punt.”

 1. cica Says:

  Wat is er nog wel gratis tegenwoordig?
  Men zou beter eens kijken naar het loon van een alleenstaande ouder , alle kosten vanaf trekken , die persoon houd niets over om dan nog een verplicht drankje , zwemgeld etc te kunnen betalen.
  Ik vind het schandalig.

 2. Els Says:

  Gratis bestaat niet echt. De vraag is of het onderwijs zich moet beperken tot de “lestijden”. Het lijkt me ook steeds absurd dat middagopvang betaald moet worden, dat kinderen die tot 17.00 op school blijven studietoezicht moeten betalen. De schoolcultuur is niet meegeëvolueerd met de huidige socioculturele situatie. De tijd dat alle moeders thuis zijn is voorbij, momenteel is het quasi noodzakelijk dat beide ouders gaan werken, wat dan met éénoudergezinnen. Anderzijds is er ook lang genoeg gestreden voor de vrouwenrechten. Het recht op werk, inkomen, persoonlijke ontwikkeling van de vrouw zomaar laten varen kan mijn inziens niet! (ik zou op de barricade gaan staan moest dit de evolutie zijn!)
  Het verplichte drankje over de middag vind ik het meest wraakroepend. Bij ons op school drinken de kinderen water van de kraan, voor niets en nog eens niets. Misschien een puntje om actie tegen te voeren, is dit geen verrijking van de school op kosten van de ouders? Marie, eens te bespreken met de directeur! Veel succes ;-).

 3. Elidia Ruddick Says:

  There are several collaborating notions in this marginal area.

 4. Zaposlitev Says:

  bmjzqtzxhplrnizevffv, zaposlitev, xdWiDuG.

 5. Krissy Acheampong Says:

  I don’t comprehend it.

 6. Mozell Sayco Says:

  That will be lip puckering good.

 7. Lora Slomer Says:

  It is something that children know.

 8. Angelika Roddam Says:

  You will know precisely what is all about when I point out your likelihood to you.

 9. liveshow Says:

  I’ve been on a roll with this past couple years.

 10. webcams sexe Says:

  If you do that one fact alone, your will improve dramatically and let’s bat the viewpoint around.

 11. site de live show Says:

  I tried this idea with my dabblers today.

 12. tabletki odchudzające Says:

  You should participate in a contest for the most effective blogs on the web. I will advocate this web site!Kind regards from Czech Republik.

Leave a Reply