Ik ben hem beu

January 8th, 2009

Ik hou niet zo van Bart Dewever als politicus.

Ik hou nog minder van de manier waarop hij in de Slimste Mens zit.
Jakkes. Zelfs mijn glas wijn en mijn koek hebben me niet gesmaakt.

Geef mij maar Herman Decroo, en het hilarische stuk over anti-conceptiva. Ik geloof dat hij na alle juiste antwoorden nog geen één seconde had verdiend.
Verdorie.

No Responses to “Ik ben hem beu”

 1. nonkel Says:

  idd, ik heb me een bult gelachen met de tofste man van Brakel.mijn glaasje wijn heeft gesmaakt met de capriolen(zo zou het zelf zeggen) van den herman.vooral de anti-conseptiva,en die condoom voor twee dat hij zei.Hij zou meer moeten kunnen komen, en dan nog heel nipt verloren van goedele,omdat die mens vergat stop te zeggen.Maar voor mij was het een van de beste afleveringen in 5 jaar.Lang leve herman.

 2. Tess Says:

  Ik heb de tv uitgezet omdat ik mij aan het ergeren was aan die steken onder water en vooral aan Bart de Wever. Ok dat hij niet veel lacht, maar moet hij daar dan zo hautain zitten?

 3. Els Says:

  Is er niet veel interpretatie (en beoordeling) van het gedrag van Bart De Wever? Ik kan hem als politicus niet echt smaken maar durf hem niet met de grond gelijk te maken op zijn gedrag in de slimste mens. In één van de eerste keren dat hij deelnam heeft hij gezegd dat hij enerzijds zijn best doet om geen emoties te tonen (hetgeen zijn volste recht is) en dat hij anderzijds de afspraak heeft binnen zijn partij om niet “onnozeler dan moet” te doen in tv programma’s. Hij houdt zich hier volgens mij redelijk (is een interpretatie van mijn) aan. Voor mij geeft een persoon die probeert geen emoties te tonen een zeer hautaine indruk maar, dit is echt een interpretatie. Ik heb (en zal vermoedelijk nooit) de kans nog niet gehad om persoonlijk met Bart De Wever te spreken, ik ken die man niet. En, moest ik hem denken te kennen, dan nog, is het een oordeel van mij want in zijn vel kan ik niet kruipen. Misschien is het wel een pose van Bart De wever om een onzekerheid te verbergen?!
  Ik ervaar het ook als oprecht als een persoon zijn eigen beperkingen en fouten kan inzien (dixit BDW: ik ben een bulldozer) De steken onder water waren gisteren scherp en kwamen van beide kanten (dixit Herman De Croo: het is bewezen dat BDW kan lezen) deze kunnen kunnen op vele manieren geïnterpreteerd worden. Tot hier mijn filosofisch discours (en ook oordeel, ik weet het)over het beoordelen van mensen!
  Ik vind het wel knap dat een programma twee controversiële personen naast elkaar durft te zette, zo probeert om de mens te laten leven, niet alleen de politiek. Om dan maar te zwijgen van de confrontatie Goedele Liekens, Bart De Wever. Ik kijk geboeid toe hoe de menselijke interacties zich ontvouwen tijdens dit spel en probeer daarbij mijn eigen oordelen los te laten. Eens proberen zou ik zeggen aan de geërgerden, is zeer leerrijk!

  En ja, gisteren was het hilarisch met Herman Decroo. Ik heb genoten!

 4. cica Says:

  Herman Decroo was fantastisch , jammer genoeg zijn seconden uit het oog verloren en nipt van Goedele verloren. Hij mag meer meespelen van mij.

  Ik erger me zelden bij de slimste mens , maar BDW , ja ik erger mij aan zijn houding. Misschien is hij in z’n privé anders , maar ditmaal ergerde ik me blauw. Wat zal ik blij zijn als hij er word uitgespeeld.

 5. huguette Says:

  Gisteren Goedele op de radio horen verklaren : BDW is voor het programma bloednerveus en loopt 20 x naar toilet. Ook : hij brengt altijd een paar kabinetsmedewerkers mee met dossiers en ‘Dag Allemaals’ en zij helpen hem klaar te stomen.
  Ik dacht ook direct ‘wat een streber is die man’ maar anderzijds denk ik idd dat hij vreselijk onzeker is. Soms zie je ook die vertwijfelde blik in zijn ogen.
  Ik denk dat er heel wat van die deelname afhangt als politicus. Zeker in zijn geval, De croo en consoorten zijn oude krokodillen en moeten niets meer bewijzen.
  Maar BDW heeft zz op de kaart gezet, of je nu van hem houdt of niet. Hij veroorzaakt controverse en volgens mij geniet hij daar geweldig van.

  Ik ben absoluut geen fan van hem, en al zeker niet op politiek vlak, maar hij intrigeert me wel.
  En zijn snelle methodische geest is toch wel fascinerend, om van zijn spitse replieken te zwijgen.
  Ik vond Freekje een ontzettend lief, knap kereltje en hij had de mooiste glimlach in het heelal maar is wel saai als je hem tegenover BDW stelt (hoewel ik het heel spijtig vond dat hij er uit lag)

 6. Tante Evita Says:

  Eén ding hoop ik, en dat is dat ‘de mensen’ niet vergeten dat het hier om politici gaat! Dat het niet hun al dan niet sympathiek zijn is dat telt, maar hun waarden, wereldbeeld, en bovenal hun daden! In deze blinde consumptiemaatschappij wordt dat door al te veel mensen vergeten, vrees ik! En neen, hiermee wil ik niet zeggen dat ik sympathie heb voor BDW, wie mij kent weet vééél beter 😉 Ik vind het alleen heel jammer dat mensen ongetwijfeld hun stemgedrag al dan niet onbewust laten bepalen door TV-optredens van politici in spelletjes en allerhande…

 7. anna Says:

  Awel ik ben het helemaal eens met Els.

 8. Nonkel Bram Says:

  door die reacties te lezen hier krijg ik sympathie voor BDW!!! Bart doet dat goed en zeker voor iemand die wss enorm onzeker is!!! 😉

  @ Evita: WIJ ergeren ons aan hem als we kijken en ik ben er zeker van dat ik me er nog aan ga ergeren, maar dan alleen aan zijn gedrag en niet aan zijn persoon 😉

 9. tante ingrid Says:

  Evita : helemaal met je eens!

 10. Rik Sohier Says:

  Bart is in de omgang heel anders. Maar wordt een politicus gevraagd om lol te maken? Lol maken als heel de financiële wereld in mekaar stuikt. Waar waren de lolmakers in de voorbije jaren om een halt toe te roepen aan de ongebreidelde geldzucht? Het is naar ik meen nog altijd een quiz en geen amusementsprogramma.
  Peter

 11. cica Says:

  @Rik

  Waarom zou een quiz niet mogen worden bekeken als een amusementsprogramma? De Slimste mens is een Quiz waar ik me mee kan amuseren ( en nog vele anderen me dunkt) , er word gelachen , grappen gemaakt….allemaal onderdelen van het amusement.
  ‘t Leven is al zo kort , guizzen zonder fun? Gaat niet.

 12. Marie Says:

  @ allen: Bedankt voor de controverse! Verschillende meningen zijn zo verrijkend.

  @ Els: een zeer schoon betoog. Je hebt gelijk wat het (voor)oordelen betreft. Toch heb ik het nog altijd niet voor hem. Ook al weet ik dat hij over zeer veel inzicht beschikt en verbaal sterk ontwikkeld is.

  Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat hij daar ook maar al te graag politicus is/speelt. Wat wellicht een interpretatie is.

  @ Huguette: Intrigerend werkt hij in dit spel al helemaal niet op mij. Politiek kan ik soms wel geïntrigeerd worden door wat hij zegt, maar in dit spel al helemaal niet. Kabinetsmedewerkers meebrengen ter ondersteuning, komaan.

  @ Evita / Bram: Die visie deel ik voor een stuk met jou, maar als politici veelvuldig opgedraafd worden in amusement, lijkt het mij zeer logisch dat een mens zijn visie voor een stuk wordt gevormd door het beeld dat hij meekrijgt. Voor een stuk door de partij waarvoor hij staat, door zijn verbaal optreden, en uiteraaard ook voor een stuk door het amusementsprogramma waaraan hij deelneemt.
  Ik vraag mij af hoeveel onder jullie écht stemmen voor waarden en normen. Wat denk je?

  @ peter Rik: Wordt van politici verwacht dat ze meedoen aan quiz/amusement? M.i. bevat de Slimste Mens, met de aanwezigheid van Rik Torfs oa, wel humor hoor. Al is het niet altijd mijn soort humor.

  @Allen: Doe maar door, ik hou hier echt van!

 13. clarissejananoukmarie Says:

  @allen: wat me net nog te binnen valt: Zouden de reacties hetzelfde zijn als één van de kopstukken van het Vlaams Belang in de quiz zat? Waarom zitten er eigenlijk nooit mensen van hun partij in quizzen, trouwens?

 14. nonkel Says:

  marie, anders zou alleen de antwerpenaren zien naar die quiz, is toch poepsimpel?

 15. Nonkel Bram Says:

  mij hebben ze gevraagd maar ik heb neen gezegd 😉

 16. meter Says:

  @bram mij ook maar een andere ieperse politicus was me voor 🙂

 17. els Says:

  Marie, je hebt gelijk denk ik wat betreft de kopstukken van het Vlaams Belang. Weet je, ik had een nonkel (jammer genoeg te vroeg overleden een tweetal jaar geleden), fervent en actief lid van deze partij. Het viel me, als nichtje, steeds moeilijk deze partij los te koppelen van mijn nonkel als persoon. Gezien ik hem mijn hele leven kende was dat wel mogelijk voor me. Moest het niet zo zijn, ik weet niet of ik dan politiek en persoon had kunnen loskoppelen.
  Laat staan wat het dan met me zou doen in een quizprogramma.
  Nu, ik kijk al uit naar morgen!Ik zal even denken aan jou en wensen dat je je niet teveel zit te ergeren aan BDW.

 18. Machteld Says:

  Ik heb het wel voor BDW. Qua lichaamstaal is hij misschien een bulldozer, maar verbaal is hij flitsend. Een mens kan niet alles hebben, zeker als hij eigenlijk geen showfiguur is. En dat hij tonnen informatie zou laten aanslepen, ach, wat doen de anderen. Ik zou als kwisser bij dsm zeker niet over de anderen gaan roddelen. Bovendien vind ik dat niet zo abnormaal, het is toch nog altijd kwestie van op korte tijd enorm veel informatie te kunnen verwerken.
  Zaterdag hoorde ik BDW op de radio zeggen dat hij heel zenuwachtig is voor en tijdens de kwis. En ja, dat hij weet dat hij de lichaamstaal heeft van een dode vis. Als ik zou willen scoren zou ik dat niet zeggen.
  Maar goed, ik kijk niet naar dsm, dus ik zou eigenlijk niet mogen oordelen. Maar het gaat hier soms toch over meer dan over zijn prestaties in de kwis, vind ik. Ik kan me niet van de indruk ontdoen, dat sommige mensen hem veroordelen om zeker niet politiek incorrect te lijken (en ik heb het hier niet over de mensen van dit forum, maar over mensen op de trein, collega’s, kennissen e.a.).
  Tot slot: leve het discussiëren. Mogen wij even blij zijn dat we dit allemaal vrijuit mogen zeggen … .

 19. Nonkel Bram Says:

  en bdw zit er nog steeds!!!!

 20. nonkel Says:

  ja, en hij kent alles van hondedrollen,euh, van waar zou dat komen?

 21. marc ogiers Says:

  Ik amuzeer mij kostelijk met hem. Waar hebben jullie het over?

 22. Toevallige passant Says:

  Ik ook. Dat soort humor, helemaal mijn ding.

  (In tegenstelling tot Herman De Croo die enkel uit was op scoren – niet in punten maar in slechte mopjes.)

 23. Tante Evita Says:

  Amai Marie, zo’n kort stukje met zoveel controverse en polemiek! Proficiat! 😉 Hoe is’t met je migraine? Veel beterschap!

 24. Tante Evita Says:

  En daar gaat hij…

 25. Marie Says:

  @allen: Bedankt voor de boeiende controverse. Meer van dat. Nét nu ik, door jullie overredingskracht, wat sympathie voor BDW begon te krijgen, ligt hij eruit.

 26. Nonkel Bram Says:

  snif snif, ik ga hem missen 😉

 27. els Says:

  ” de slimste mens” was voor mij toch niet meer hetzelfde zonder BDW, om eerlijk te zijn, ik ben in slaap gevallen. Dus, weer wat meer slaap.
  Ik heb net een artikel gelezen dat je met 8 uur slaap minder vatbaar bent voor virusjes! Dus, net op tijd voor de grote griepepidemie (vlg de voorspelling van exacte wetenschappers, wat dat ook moge betekenen…)

Leave a Reply