De Ardennen

December 30th, 2008

Het verslag.

Veel. Veel kindjes, veel volwassenen en vooral zeer veel plaats. Veel authenticiteit, erg veel Ardennen-gevoel. Veel eten, veel drinken, veel lekkers, kortom. Overheerlijke pasta met pastinaak en pancetta. Risotto à la Jeroen Meus.
Veel afwas, en voor de dames die principieel niet wilden afwassen met de hand, gelukkig een afwasmachine die véél toeren gedraaid heeft. Veel geluk ook voor zij die wel wilden afwassen met de hand, want er was zoveel afwas dat er zelfs een deel met de hand werd afgewassen. Veel wortelen (5 kg) met veel aardappelen (5 kg) resulteerden in gigantische proporties wortelpuree met zelfgemaakte (overheerlijke) gehaktballetjes.
Véél soep, balletjes met soep op dag één, zalige wortelsoep op dag twee, en luiewijvensoep op dag drie.
Veel bos, veel modder, en vooral veel privaat terrein, zo bleek na 2uur wandelen op dat beruchte domein.

Veel gelijkenissen, veel verschillen.

Een gastvrouw om u tegen te zeggen, en vrienden met wie het weerzien heerlijk was. Kindjes om te koesteren en pubers die al eens van weerwoord dienden. Allemaal in het veelvoud.

Mineur: dat die gastvrouw op Kerstavond en op Kerstdag zelf verdorie een godganse dag ziek in bed heeft gelegen, daar in de Ardennen.
Want er was veel buikgriep op toer, en zij heeft het weeral veel geweten.

Veel schone herinneringen en veel plezier.

No Responses to “De Ardennen”

 1. Els Says:

  Ja, Marie, het was VEEL!
  En, het was goed, meer dan goed. De kinderen waren fantastisch. Je moet het maar doen, een kleurrijke bende van 10 kids, nadien 14, zonder ruzie (klinkt ongelooflijk maar, waar!).Samen waren ze daar met hetzelfde doel: genieten en onvergetelijke dagen maken. Het is hen buitengewoon goed gelukt.
  Intussen hadden wij de tijd om te doen waar we zin in hadden: kletsen, een glaasje drinken (ook eens ééntje teveel), koken, weigeren af te wassen, spelen, voetballen, kerstmuziek luisteren, doelloos bladeren door een boekje, beseffen dat elk gezin zijn accenten legt, voor jezelf nieuwe accenten zien…het was tijd om eens gewoon te zijn!
  Het was heerlijk! Aan elkeen dank-je-wel!

 2. huguette Says:

  Overal hoor ik positieve reacties zodat het voor ons nog altijd nagenieten is. Het was een heerlijke tijd die voorbij gevlogen is.

  En we hebben er allemaal aan bijgedragen, iedereen stond klaar om er een feest van te maken dat een hele week geduurd heeft.

  Als er dankjewel moet gezegd worden, zijn wij het wel. Voor een huis vol met fantastische vrienden en familie.

Leave a Reply