Zondag

November 23rd, 2008

Sinds een paar jaar vind ik zondag één van de machtigste dagen van de week.

Ik laat de ‘morgen-weer-werken’ aan mij voorbijgaan, want ik ga graag werken.
Ik heb pompoensoep gemaakt (merci, Marleen, voor de vrucht!), ik heb korstjes – of croûtjes, zoals ze dat hier zeggen – gebakken en we hebben samen soep gedronken. De jongste had het meer begrepen op de korstjes dan op de soep.
Ik heb verse tomaten én tomaten uit blik laten pruttelen met look en ajuin en laurier en rode wijn – omdat ik jaloers was op de heerlijke pasta-saus van Herfstmensje. Ik heb heerlijke pasta gekookt en besprenkeld met olijfolie met basilicum. We eten straks gebakken paddestoelen met room en peterselie. Daarna pasta.
We hebben taart gegeten, kofiie en cava gedronken voor de geboorte van het schoonste babytje van één week oud dat hier op bezoek was. Kinderen hebben sneeuwmannen gemaakt en spion gespeeld. Ik heb zonet van een insider één van de beste bakkerijen van Gent gekregen. Ik heb Jan gevraagd of hij een keigrote tatouage ‘M’ op zijn borst wil zetten, wat hij uiteraard niet wil, hij snapt zelfs niet dat ringen bij een trouw verplicht zijn. We gaan trouwen en we zullen aan alle genodigden frieten in zakjes mét champagne geven. Zonder ringen dan weliswaar. Ik ga sebiet de oudste uitluizen, want die luizen zijn hier zowat een plaag aan het worden.

Ik vind zondagen zolas vandaag de beste van mijn leven, jong. Nu nog de Morgen en mijn bord pasta en ge hoort mij niet meer vandaag.

Een goede werkweek voor zij die morgen werken, trouwens.
Ee

No Responses to “Zondag”

 1. Herfstmensje Says:

  Van die pastasaus heb ik gelukkig nog 3 potjes van in de diepvries. Ik kijk er al naar uit om er deze week weer eentje van op te eten. Nog een gezellige zondagavond toegewenst.

 2. els Says:

  wat ik van dit bericht onthoud:
  1. je hebt lekker gekookt.
  2. jullie hebben gefeest.
  3. A heeft luizen, gekende plaag bij schoolgaande kids. Toch zeer frustrerend als je ‘t mij vraagt.
  4. wie is in godsnaam de beste bakker van Gent?
  5. Jan houdt niet van tatouages op zijn borst.
  6. JULLIE GAAN TROUWEN!!!!!!!!!!Proficiat! Ik kan dit alleen maar toejuichen!

 3. huguette Says:

  Goed dat Els het hier samenvat want ik had weer veel te vlug gelezen en erover heen gekeken : trouwen, jullie gaan echt trouwen!
  Wat een heerlijk nieuws en ik weet zeker dat jullie nog lang, supergelukkig, gezellig en knus zullen samenleven, gezegend met tenminste nog één klein biebeltje erbij.

  Dikke, dikke zoenen.
  Zeg, daar moeten we binnenkort op klinken.

 4. clarissejananoukmarie Says:

  @Huguette: In de Ardennen! In de Ardennen’ (Schakel mij bij de planning in waar nodig, hé)

Leave a Reply