Bang

November 19th, 2008

Ik hou van thrillers. Ik hou van John Malkovich. Van Jack Nicholson in zijn jongere jaren.
Ik hou van spannende series op Canvas. Met zenuwslopende ontkopingen en het gevoel dat je weet wie de dader is. Die dan toch iemand anders blijkt te zijn.

Ik durf alleen niet kijken. Niet als Jan al slaapt, en niet als ik alleen ben. Ik beeld me gruwelijke taferelen in, koers de trap op aan honderd per uur en spring vanuit de deur op bed.

Ik ben een watje als het over spanning gaat. Een echt watje.

7 Responses to “Bang”

 1. marc ogiers Says:

  Jaaa! John Malkovich. Ik denk nog steeds met plezier terug aan zijn vertolking in Dangerous liaisons. Zijn lijzige onderkoelde manier van spreken vind ik hypnotiserend. Gevaarlijk en charmant tegelijk.
  En Nicholson is de laatste tien jaar alsmaar dezelfde rol gaan spelen. Zelfs in As Good as It Gets. Deze zin die hij uitspreekt als “troost” aan de gewonde homo op wiens hondje hij past: “Don’t worry. You’ll be back on your knees in no time…” is natuurlijk schitterend.

 2. Herfstmensje Says:

  Ik ben een nog erger watje, zelfs bij de Harry Potter films in de cinema zit ik met mijn handen voor mijn ogen constant te vragen: “En wat gebeurt er nu?” “En nu?” belachelijk 🙂

 3. Tante Evita Says:

  Ik heb vorige winter Twin Peaks helemaal in mijn eentje uit gekeken! Was echt trots op mezelf! Maar vroeger was ik ook zo hoor, je moet gewoon doorzetten ;-)! Dikke zoen!

 4. Rik Sohier Says:

  Stel: je neemt de film zelf op of je bent er bij. Ben je dan ook bang voor iets dat maar gewoonweg verfilmd is en waar zoveel cameramensen omheen draaiden en elkaar voor de voeten liepen.
  Film is fotografische trucage. Meer…niet!
  Peter

 5. Nonkel Bram Says:

  Hihi, ik herinner me dat nog dat ik daar vroeger in de Priesterstraat een schepje bovenop deed door luidop te hopen dat er niemand op de zolder zat voor we gingen gaan slapen!!!

 6. clarissejananoukmarie Says:

  @Marc: Vandaar ‘in zijn jonge jaren’.
  Ik heb het minder voor de vertolking in As Good As Its Gets. En de heerlijke boeventronie van Malkovich, oh….

 7. Zaposlitev Says:

  iedkqefdvttjcabloxvl, mattress topper, DuZLwHu.

Leave a Reply