Herinnering

November 21st, 2008

Omdat het huis dat wij in de toekomst zullen kopen, toch veel kleiner zal zijn dan dat waar we nu in wonen, lijkt het me tijd overbodige spullen overboord te kieperen. Zaken die al jaren op de zolder liggen, moeten weg.

Tot ik ze door mijn handen laat gaan.
Tot dan. Want dan ontdek ik weer waarom ze er nog zijn.

Killewille. Fien babypop. Rapport van bij juf Maria in het derde leerjaar. Kriebeltekeningen en dagboeken. Geparfumeerde liefdesbrieven met ellenlange cassette-lijstjes die ik van de verliefde mocht lenen.

Het ziet ernaar uit dat wij een zolder moeten ambiëren.

No Responses to “Herinnering”

 1. tante ingrid Says:

  Met een klein beetje praktische zin, nemen deze spulletjes niet zoveel plaats in beslag.En over nog zoveel jaren zullen ze alleen nog maar meer vertedering en warmte geven.
  Daarom : koester ze maar, ze verdienen het!

 2. huguette Says:

  Oh ja, geef ze een plaatsje. Neem het van mij aan, hoe ouder je wordt, hoe nostalgischer een mens wordt. En jij bent nu al iemand die zo aan zijn verleden gehecht is en graag met oude spulletjes friemelt.

  Mijn moeder had alles zorgvuldig voor mij bij gehouden : rapporten, poezies, een speciaal foto-album. Bij een verhuis had ik ze, samen met onze huwelijksdia’s nonchalant in een doos in de kelder gezet en die liep na een paar jaar onder water… Alles weg.
  Zo spijt dat ik daar al van gehad heb!
  En dat verergert alleen maar met de jaren. Ik heb overal kaftjes en bewaardozen voor later als ik oud, versleten, wijs en tevreden terugkijk.

 3. els Says:

  Zelf heb ik hier en daar nog iets, helemaal niet teveel.Het lijkt me ok. Voor onze kids hou ik ook wat bij, misschien te weinig. Af en toe doe ik ook eens opruim, opruim in dingen die niet meer nodig zijn om zo plaats te maken voor nieuwe dingen, nieuwe ideeën, nieuwe ruimte in mijn hoofd. Want orde in huis brengt orde in mijn hoofd, geeft me nieuwe energie voor vandaag en morgen.
  Mijn grootste schat voor later zijn foto’s, veel foto’s, en wat film!

Leave a Reply