Multitasking

October 19th, 2008

Op de vraag of ik graag véél kinderen wil, antwoord ik volmondig ‘ja!’.
Op de vraag hoe ik dat zou bolwerken, blijf ik een antwoord schuldig.

Want ik heb in het weekend, gedurende zowat 20 uur, eventjes moederkloek mogen spelen voor de kindjes van mijn vriendin. Zeven had ik er dan, welteverstaan: 2 van onszelf, maar dat wist u al, en 5 van hen.

Ik vind het heerlijk, een massa kindertjes rond me heen. Ik zou niks anders doen dan rondhangen met was, pyamaatjes, papflessen en kinderspeelgoed. Echt waar.

Maar mensen, het was weekend, mijn hoofd was vrij en mijn lichaam was op slow-motion ingesteld. Het was mooi weer en de kindjes waren zalig.
Voeg daar nu wat werk-moeheid, wat stress, slecht weer en één of andere kinderziekte aan toe, en ze mogen me gegarandeerd afvoeren naar één of andere psychiatrische instelling.

Ik zou het niet kunnen, ook al wil ik.

En ik koester mateloze, voortdurende bewondering voor mijn vrienden, die dat allemaal doen alsof het schijnbaar niks is. Voeg er hun zeer zwaar professioneel leven aan toe, want dat hebben ze. Toch nog altijd enthousiast, altijd relativerend en met een ongelooflijke zin om ‘s morgens op te staan. Dat laatste, dat denk ik, en hoop ik des te meer.

Met de vraag ‘Hoe doen zij dat bijgod?’ nestel ik me deze avond in de zetel. En wens ik hen een rustige week toe. Amai.

9 Responses to “Multitasking”

 1. els Says:

  ik vraag me ook veel af, hoe doen die mensen het die 2 uur per dag in de auto zitten om hun kinderen naar de juiste school te brengen, mensen die méér dan 11 uur per dag van huis wegzijn, mensen die hun professioneel en familiaal leven combineren met talloze hobbies, mensen die nog geen dertig zijn en al meer meegemaakt hebben dan anderen in een heel leven? Vanwaar elkeen zijn energie haalt en waarin deze geinvesteerd wordt, het is boeiend. Hierin heeft elk zijn verhaal en moet elkeen zijn eigen dromen (proberen) waarmaken. En, ik geloof dat elkeen wel eens een morgen heeft waarop hij liever gezellig onder de dekens zou willen blijven liggen…

 2. clarissejananoukmarie Says:

  @els: het is zeer zeker boeiend. Elk huisje zijn kruisje zal misschien het spreekwoord zijn dat er het meest bij past. Een mens gaat door zijn eigen situatie omdat hij daar nu eenmaal voor staat.

 3. Autumn Leaf Says:

  Niet teveel vergelijken, heb ik (noodgedwongen) geleerd. Het is niet omdat die anderen schijnbaar moeiteloos alles combineren, dat ook daadwerkelijk zo is. Waarschijnlijk hebben zij ook meer dan eens een dag waarop ze het niet zien zitten of alles in het honderd loopt.

 4. els Says:

  @Marie: ik zie het zeker niet als een kruisje. Elkeen maakt zijn eigen keuzes. aan elke keuze zit er wel een minder kantje maar, daarom is het geen kruisje…

 5. clarissejananoukmarie Says:

  @Els: oh neen, ik had het zeker zo niet bedoeld. Helemaal niet pejoratief, maar echt positief bedoeld. mijn spreekwoord was niet op zijn plaats hé.

 6. marc ogiers Says:

  Als het je maar niet overkomt, maw als je situatie voortkomt uit keuzes, dan is er toch niks aan de hand. Diegene die de keuzes maakt weet best wel waaraan hij begint. In het geval van Els zie je dat alles duidelijk gestuurd en beredeneerd verloopt. Els en Ward hebben allebei de menselijke en intellectuele capaciteiten om alle knopjes en hendeltjes te kunnen bedienen en zo het overzicht niet te verliezen.
  Ik moet jullie iets bekennen. Ik heb nogal Chinese ideeën als het op demografische evolutie aankomt. Ik ben maw voor een strikte geboortebeperking. De aarde lijdt onder ons gewicht. De economie, de ecologie, geweld een oorlogen. Dat alles is het gevolg van overbevolking. We zijn met te veel. Maar als ik zie wat de vruchten zijn van het Els en Ward project, wil ik graag uitzonderingen toestaan;)))

 7. els Says:

  @marc: ik kan alleen maar lachen…ik wacht ongeduldig om de impact van de chinese geboortebeperking binnen vijftig jaar te evalueren (als we dat nog willen meemaken!?).

 8. clarissejananoukmarie Says:

  @Marc en Els: Mo zeg, geen geboortebeperking alhier hoor. Wij gaan dan maar vlug nog een kindje maken,hoor:)

 9. els Says:

  @marie: groot gelijk, volle steun van ons!Veel geluk!

Leave a Reply