Er wordt hier bij ons nogal gefoeterd op de Lijn. Echt waar. Zeker toen Jan nog met het openbaar vervoer naar Brussel ging. Waarom? Wel, bus overvol, bus 2 minuten te vroeg vertrokken (en dat scheelt soms 3 kwartier voor Jan!), onvriendelijke chauffeur, en vul zelf maar aan. Al dat gemor resulteert dan in een mailtje naar de Lijn. Want als het niet correct is, dan mag een mens dat zeggen. En de Lijn is bij ons broodnodig, dus…
Maar nu, nog niet zo lang geleden, neem ik de bus (als ik het mij goed herinner bus 78, richting station) omdat het ontzettend aan het regenen was.
En wat bleek?
Een fantastische chauffeur! Eéntje om u tegen te zeggen.
* Hij speelde het klaar om iedereen als ‘prins(es)’ te begroeten, en af en toe gebruikte hij zelfs een superlatief,zoals ‘liefste, knapste, natste,…’
* Hij bleef lachen, ook toen de bus overvol dreigde te raken
* Hij noemde zijn bus liefkozend ‘sardienenblikske’
* Hij vroeg vanuit zijn hart (je kon het horen aan de toon) om wat op te schuiven
* Toen wij eraf moesten leek het bijna een hemels afscheid (dat is misschien wat overdreven, maar allee, hij maakte mijn humeur zooo goed)

Ewel, ik zou voor minder de bus nemen!
Huisgenoot vroeg zich af of het cynisch was bedoeld. Nee hoor, ik steek er mijn hand voor in het vuur. Die man straalde levenslust uit, en dat zie je niet zoveel bij de Lijn (mijn mening toch). Vandaar, het contrast was te groot. En die man? Die verdient een standbeeld op het Stationsplein. Met eerbetoog, één keer per jaar.
Ik zal er zijn.

No Responses to “Als het goed is, zeggen we het ook”

  1. Machteld Sohier Says:

    Marie, ik herken het helemaal, de verrassing als een bus- of treinconducteur eens heel vriendelijk uit de hoek komt. Voor wie dagelijks trein of bus neemt, is dat zo hartverwarmend.
    In London is dat helemaal niet uitzonderlijk. Busconducteurs kennen hun klanten, en verzorgen ze met alle middelen die ze kennen, plaatsjes vrijhouden voor oude dametjes, de bus precies tegen de stoeprand aan parkeren, om diezelfde oude dametjes af te laten stappen, complimentjes geven, vragen hoe het met hen gaat … . ‘t Houdt niets in, maar ‘t maakt voor veel mensen een hemel van verschil. ‘k Ga mee aan dat standbeeld staan, ieder jaar.
    Machteld

Leave a Reply