Vakantie

July 20th, 2008

‘Ik maak morgenochtend een lekker ontbijt voor je’, zegt hij als we net in bed liggen. Hij geeft me een zoen, en nog één, en nog één. Dan valt hij als een steen in slaap.
Ik lees nog een uur. Nog tien minuten. Nog een hoofdstuk. Nog een blad. Ik sta op om een ander boek uit de kast te halen. Even spookt het door mijn hoofd: middernacht is allang voorbij, en kleine kindjes kennen jouw nachtelijk gelees niet, laat staan dat ze er ‘s morgens om zeven uur rekening mee houden.
Toch lees ik nog wat, een half uurtje. Beloofd.

Als ik nog niet zo lang met mijn boek op mijn buik in slaap gevallen ben, voel ik hem wriemelen.
‘Schatje,’ fluister ik,’hoe laat is het?’
‘Half zeven. Slaap nog maar wat, ik sta wel op.’
Pas dan val ik in een diepe slaap, verkwikkend ook.

Om tien uur sta ik op. Met een hoofd dat nog in mijn boeken zit, en ogen die nog willen slapen.
Binnen enkele tellen staat er koffie met nét genoeg melk op tafel, samen met de krant. Er worden eieren gebakken, met spek. Terwijl het spek krokant wordt, zijn de patatjes van onze kleinste klaar. Voor de middag, zegt hij. De eend die we vanavond eten, ligt al te marineren, vermeldt hij nuchter. Ik lees de krant van voor naar achter en terug. De middag komt eraan, en plots besef ik dat ik alleen nog maar genoten heb. Hij heeft ondertussen afgewassen, kindjes klaargemaakt, eten voorbereid en nog meer van dat.
‘Tijd dat ik ook wat doe’, murmel ik vanachter mijn boek.
‘Nee hoor, schatje’, zegt hij,’ vakantie is er nu net om niks te doen.’

Zo zien onze vrije ochtenden eruit in de vakantie. En.Ik.Vind.Ze.Heerlijk.

2 Responses to “Vakantie”

  1. annava Says:

    inderdaad zalig!

  2. Machteld Sohier Says:

    Jij boft!

Leave a Reply