Rapportentijd

June 26th, 2008

Een klassiek maar fijn moment in het jaar. Onze oudste mie en ik gaan morgen een dagje stappen.
*In de voormiddag om het rapport. De andere ouders nog een laatste keer terugzien voor september, afspraken maken voor de vakantie, de grote braadworstenbarbecue regelen (joepie!), punten en zo meer bespreken (het Rilatineverhaal wordt in een kastje gestopt wegens té voorbarig, niet gegrond en weeral zeer evenwichtige resultaten, communicatie vanuit school was ronduit belachelijk, maar bon, wie heeft er al eens geen slechte dag, laat ons het daarop steken)
*Op de middag naar de MacDonalds. Ik weet het, ik weet het. Maar één keer per jaar kan ik er niet onderuit. Beloofd pot kruis en meer van dat. Gezworen op mijn eigen voorhoofd nog wel.
*Na de middag valiezen pakken. Niet voor de rest van het gezin, alleen voor de achtjarige. Want madam heeft zowaar een reisje cadeau gekregen van haar vriendin (en ouders) en ze mag twee weken mee naar het zuiden. Zwembad, zee en ijsjes. Wij maar werken.

* tata doen. Met kleine zus, naar grote zus, die in het diepste van de nacht vertrekt.

Of ik haar zal missen? Tuurlijk. Haar gekwetter en haar knuffels. Maar ik kan haar loslaten, en weet dat ze het daar naar haar zin zal hebben. Meer dan genoeg voor mij. Er is hier nog een kindje hé, dat plotseling, sedert gisteren, op haar poep zit alsof ze dat al jaren doet. Met getater en gezwaai erbij.
Wij gaan ons daar wat mee bezig houden, onderwijl.

3 Responses to “Rapportentijd”

 1. tante ingrid Says:

  Marie, die laatste dagen zo nét voor de vakantie vind ik altijd zo mooi.Het is alsof je plots veel meer moeders en dochters samen op stap ziet.
  En wat mij ook altijd treft : die jongeren die er zo gelukkig uitzien, zo onbekommerd, stressloos in zomerse kledij!Ik vind dat ieder jaar opnieuw zo mooi.
  Aan Anouk wensen we een supervakantie in het zuiden: je hebt het verdiend Anoukje!
  Aan mama en papa veel werkgenot!
  En Clarisse : wij popelen van ongeduld om je tijdens het weekend te zien ( op je poep )!

 2. marleen Says:

  Speciaal berichtje voor metje via de blog van clarisje komt dit wel bij jou.
  We zulen hééééél erg goed op Anoukje passen alsof het ons eigen dochter was ik weet zelfs nog beter,dus slaap maar gerust en we laten zeker iets weten.En Marie iedere avond zenden we een pak knuffels en zoenen naar ledeberg.
  Groetjes en tot later

 3. tante ingrid Says:

  Bedankt, Marleen.Metje zal gelukkig zijn dit te horen en zal nu op twee oren kunnen slapen!

Leave a Reply