Ambitie

April 28th, 2008

Ze zeggen dat ambitie gekoesterd wordt. Ze zeggen dat je kan bruisen van ambitie. Dat ambitieuze mensen verder raken. Meer voldoening hebben, een hogere status ontwikkelen. Een rijker gevuld leven hebben, en later met grotere tevredenheid terug kunnen blikken op hun carrière.

En ik, ik geloof dat allemaal graag. Ik koester zelfs de ambitie al die ambitieuze mensen eens spontaan te feliciteren. Maar zelf ligt de mijne deze week binnenshuis: met de fiets om Anouk, Clarisse lang op mijn schoot, samen huiswerk maken en spreekbeurt (waar is de tijd?) voorbereiden, op mijn gemak koken, tijd hebben om samen te eten en veel te praten.

En het is veruit de mooiste, waardevolste en gretigste ambitie die ik in mijn leven al gekoesterd heb.

2 Responses to “Ambitie”

  1. els Says:

    de ambitie om te genieten, van elk moment, van het nu is volgens mij de grootste ambitie, soms ook de moeilijkste. Jou wil ik feliciteren omdat je die ambitie koestert!

  2. maaike Says:

    mooi gezegd!
    mooie ambitie ook er zo onvoorwaardelijk voor je kinderen zijn 😉

Leave a Reply