over poting

February 5th, 2016

Als onze kast nog wat oud brood verstopt, dan maak ik poting.

Het simpelste wonderbaarlijkste recupgerecht dat ik ken. Eitjes, melk, wat suiker en af en toe een overrijpe banaan of een verrimpelde appel. Soms met chocolade of met nootjes erin en een enkele keer met appelsienensap en rozijnen en zonder suiker. Bovenaan strooi ik altijd wat rietsuiker, vermengd met havervlokken en ik maak ook al eens crumble als bovenkantje.

Oh wat is iedereen hier thuis blij met een stukje poting. Het liefst eten ze die lauw, maar omdat ik die vaak maar ‘s avonds laat maak, lukt dat niet veel. Enkele weken geleden hadden we geen boterhammen meer en mochten ze poting eten als ontbijt, wat een heerljkheid was dat. Mijn lief houdt er ook van, want hij ontbijt niet en dan smaakt een stukje gebakken brood in de voormiddag zo goed dat hij zelfs ogen flikt als ik hem wat poting toestop voor hij vertrekt.

Sommige dingen liggen bijna voor het rapen en een mens zou er in de rapte van het leven aan voorbijrazen.

Poting toch. Jij heerlijke held van verloren brood.

3 Responses to “over poting”

  1. lilith Says:

    Ik ben ook keihard fan. Voor mij smaakt dat naar thuis, mijn mama bakte dat ook dikwijls. En zo schoon, dat hij zelfs ogen flikt. <3

  2. Bieke Says:

    Ha, bodding… Jij bent vast een West-Vlaamse want mijn ma noemt dat ook zo! Ik at vandaag nog een heerlijk stukje verjaardagsbodding van een collega! Lekker, ben wel benieuwd naar je recept!

  3. Liese Says:

    Broodpudding! Mmmmmm

Leave a Reply