een naam voor ons huis

December 9th, 2015

ik vind dat ik mijn huis te weinig eer aandoe.

ik poets het te weinig, ik vloek er te veel op, het krijgt te weinig eten, ik kleed het soms aan met de vreselijkste kitsch en het is mijn tante die mijn vensters komt kuisen zo nu en dan.

maar ik eer het wel, diep in mijn hart, heel heel erg. het is de plek die me behoedt van de boze grotemensenwereld, de plek waar mijn gebroed speelt, verkleedt, eet, slaapt en tegen me aan kruipt. de plek waar mijn lief mooie muziek oplegt voor ons en met me danst in de oh zo kleine plek waar we leven. het is de tafel waar mijn vrienden en vriendinnen kunnen zitten als het gezellig is of als het klote is, want het leven is heel schoon, maar ik zou het verdorie soms graag eens een blauw plek slaan ook, zo soms een keer.

mijn burcht verdient een naam, vind ik, een echte naam zoals oude villa’s in den Haan.

je mag mij helpen als je een naam voor mijn huis in je gedachten hebt.

x
marie

7 Responses to “een naam voor ons huis”

 1. oon Says:

  Sommige van jouw zinnen zou ik inkaderen en aan de muur hangen. Je beschrijving van het leven…. <3

 2. sara Says:

  Muize-nis(je) of huize-nis(je) of de Wel-kom

 3. Chrissie Says:

  Wanneer ga je een boek schrijven? Want… oh… wat zoy ik dat graag lezen. Ik weet geen naam maar burcht is wel een mooie omschrijving!

 4. annelies Says:

  ‘t letterhuisje… dat had ik vroeger en zie ik mijn dochter weer opnieuw doen: zo van die houten bakken met kleine onderverdelingen, en elk hokje vul je heel zorgzaam met een klein voorwerpje dat een eigen verhaal meedraagt. Zo stel ik me jouw huis voor: vol spullen met een verhaal, gekoesterd, en waarvan we als lezer op zo’n mooie manier eventjes mee genieten op je blog

 5. Ben Says:

  Post eens een foto van je woning en eventueel de omgeving, dit kan ook al veel inspiratie opleveren voor de naamgeving. 🙂

  (maskeer wel je huisnummer en de straatnaam etc indien mogelijk)

 6. pieke Says:

  het huis van mijn ouders heet “goedendag”, het staat met grote gele letters op de gevel. vond ik als puber heeeeeel stom en nu aandoenlijk lief 🙂

 7. Tante Fee Says:

  ‘(Ons) Thuis’ is één van de schoonste namen die een huis kan krijgen, volgens mij. En wanneer ik hier je verhalen lees (sinds kort je blog ontdekt), dan krijg ik sterk de indruk dat jouw burcht – met al z’n warmte, liefde, schoonheid en gevoel – zeker in aanmerking komt voor zo’n titel.

Leave a Reply