We love(d) wijvenweek

March 30th, 2008

Als er een pin of badge zou bestaan met het logo van wijvenweek, ik zou ze dragen. Niet opzichtelijk en niet op mijn jas, maar er net onder, dicht bij mijn hart. Want ik vind wijvenweek.be de max.

En voor alle vrouwen die niet tegen het woord ‘wijf’ kunnen, die dat denigrerend of negatief vinden: het is zielig van u allemaal, verdorie. Leer uzelf wat kennen, leer een keer wat lachen met jezelf en stop met jezelf in een hoekje te stoppen waar je liever niet wil staan.

Lang leve alle wijven die zichzelf een plaats kunnen geven en met zichzelf af en toe de spot kunnen drijven. Nu zal ik nog wat van die dingen doen die eigenlijk voor de nieuwe man bedoeld zijn, zoals strijken, was in de kasten leggen en babytjes wassen.En dat allemaal terwijl mijn vent naar de koers aan het kijken is. Af en toe roepend vanuit de living: ‘Wijf, is het eten nog niet klaar?’

Hopelijk tot volgend jaar, wijvenweek. En i. en tftc, merci hé.

3 Responses to “We love(d) wijvenweek”

 1. lilith Says:

  Het is erg graag gedaan. 🙂

 2. els Says:

  weet je, ik kan ook niet tegen het woord “wijf” maar, ik hou wel van relativeren, van de realiteit met een glimlach en humor opnemen, van mezelf echt vrouw voelen en misschien wel “wijf” voelen zoals je beschrijft.
  Van een woord houden of niet houden….misschien ook wel te relativeren?

 3. clarissejananoukmarie Says:

  @els: oh, ik snap zeer goed dat je wijf geen mooi woord vindt, smaken verschillen…maar jij kan inderdaad relativeren en dat was eigenlijk de boodschap. Goede beschouwing

Leave a Reply