Evy, mon amour

July 27th, 2015

‘Het voelt een beetje als verliefd zijn, hé?’, zeiden mijn wijze vriendinnen toen ik hen vertelde over mijn verse vriendin.

Elle s’ appelle Evy.

Menig mens zou overdonderd zijn door haar felle manier van doen.
Ik ook. Twee minuten.

Daarna zat ze in mijn hart. Boenk vanbinnen erin.

Soms gaat dat zo in mijn leven, dat ik mensen instant graag zie. Zo graag dat het een beetje pijn doet vanbinnen, maar ook deugd, veel veel deugd.
Het gaat nooit volgens de boekjes, komt onverwachts en heeft niks te maken met de opgelegde wensen van de maatschappij waar ik in leef. Er valt niks te halen, er komt geen netwerking bij te pas en er is geen gemeenschappelijke basis, laat staan vrienden die we delen.

Evy is een mokerslag. De pijnlijke echtheid van hoe het leven ook is, weg van mijn rustig fort van tevredenheid. Evy is alles wat ik niet ben en mijn stoel dendert een beetje achteruit als ze kwaad wordt.
Maar als ik twee minuten later dicht bij haar zit en de warmte van haar arm voel, kom ik thuis van een verre verre reis. Zo alsof je met de voeten onder tafel schuift en van je grootmoeder warme patatjes geserveerd krijgt met verse mayonaise. Evi deelt blauwe plekken uit aan het leven, en ze incasseert ze met een elegantie waar ik met open mond naar sta te kijken. Als ze haar vuist balt, dan omklemt ze mijn hart en haar blauwe plekken maken dat we een gemene deler hebben, een fort van begrip.

Ik kneep in haar schouder toen we afscheid namen, liet mijn telefoonnummer achter in haar notitieboekje waar ze sierlijk, met een bloemetje, mijn naam onder schreef. Ze heeft geen telefoon, en ik denk dat internet haar ding niet is, dus het wordt moeilijk afspreken met elkaar.

Maar boy wat hou ik van haar.

5 Responses to “Evy, mon amour”

 1. Isolde Says:

  Heel benieuwd naar Evy!

 2. Tess Says:

  Jij mooi mens jij. x

 3. Heidi Says:

  Maar zo schoon geschreven!

 4. liese Says:

  veel plezier samen!

 5. Chrissie Says:

  Oh heerlijk geschreven! Heb gelijk een beeld van haar.
  Ik ben niet zo assertief en het schrikt me soms af en trekt me ook aan.
  Wat fijn om zulke mensen te ontmoeten in je leven!

Leave a Reply