Mijn vent

March 30th, 2008

[wijvenweek]

Ik leerde hem kennen op café. Ik had geen zin in een vent op dat moment. En toch zijn we sedert dan ongeveer samen. Hij zei: ‘Breng je dochter maar mee.’ En ik was sebiet verkocht. En vanaf die dag zag hij mijn dochter even graag als was ze de zijne. En dat noem ik nu eens geluk hebben, zie. Maar dat alleen is niet de reden waarom ik als een blok voor hem gevallen ben. Ik ben stapelzot op hem omdat hij de slimste, knapste en meest geduldige mens op aarde is. Dat hij geen twee dingen tegelijk kan, vergeef ik hem, ook al snap ik dat niet zo goed. Dat hij eerst moet ‘thuiskomen’ als hij gewerkt heeft, vind ik soms storend, maar zo is hij nu eenmaal. Dat hij een groot rock en roll-gehalte in zich heeft, vind ik het leukst van al aan hem. Al is hij de laatste zes jaar veel geciviliseerder en burgerlijker geworden dan ik zou vermoeden. Dat zijn rock en roll af en toe nog eens de kop opsteekt, als we uitgaan, kan ik alleen maar heerlijk vinden. Dat hij altijd en overal mateloos respect voor mij heeft, en dat altijd duidelijk maakt, vind ik mateloos wijs van hem. Dat hij mij mijn eigen leven zo erg gunt, zonder jaloers te worden. Dat hij heel veel alleen voor onze dochters zorgt omdat ik veel moet werken. Enh dat hij dat kan als geen een. Dat hij elke dag om 5 uur opstaat zonder te klagen, en dan vaak uren in de file doorbrengt, en dara bijna nooit kribbig van wordt. Dat hij grenzeloos lief was als ik zwanger was, en mij elke dag massages gaf in bed. Dat hij mij alleen ten huwelijk gevraagd heeft als hij heel veel gedronken had, vergeef ik hem. Dat hij erbij zei dat hij zo zot van mij is, op elk moment van de dag en de nacht, bejubel ik. Dat ik elke dag wakker word naast hem en nog elke verdomde dag zeer erg blij ben dat hij het is die naast me ligt. Dat ik hem voor geen miljoenen, miljarden, met iemand zou willen ruilen. Dat ik sedert zeven maanden nog zo’n klein mensje bij me heb dat me bij momenten keihard aan hem doet denken.

Dat allemaal maakt van mij een waarlijkse gelukzak. Rn dat hij daarvan de oorzaak is, daarvan heeft hij zeer vaak geen idee.

One Response to “Mijn vent”

  1. tante ingrid Says:

    Proberen zo te houden zou ik zeggen!

Leave a Reply