Verlof

July 30th, 2014

* juli-tradities *

Drie dagen voor ons twee in Amsterdam. Met rust, gezelligheid, heerlijke insidertips en een bed dat dubbel zo groot was als dat van bij ons thuis (en waarvan we beseften dat 1.60m ruim voldoende is voor ons twee). Wandelen, tjooln en lekker eten.
Uren verliezen in de zetel terwijl mijn lief plaatjes draait.
Kindjes die onverwachts uit logeren gaan en een uurtje langer buiten op straat mogen spelen omdat het vakantie is.
Samen koken, zo op het gemak in ons klein keukentje dat me zo dierbaar is.
Macramé leren en net op het moment dat ik mijn eerste probeersel wil losknopen, koopt mijn lief dat van mij over omdat hij ervan houdt.
Dochter op kamp en verlangen tot ze terugkomt. Een beetje wennen aan het feit dat ze op internaat gaat binnenkort. Jeetje.
Mijn metje missen, die gestorven is niet zo lang geleden, en ‘s morgens wakker worden met het besef dat ze voorgoed weg is en nooit meer terugkomt.
Clarisse die haar haar kort wou en bijgevolg heb ik hier plots een ander kind. Een ander kind dat overigens nog steeds even goed weet wat ze wil. Simonne die groeit, en die me verraste toen Jan en ik met haar alleen aan tafel zaten deze week. Haar mimiek, haar spraak, haar gedachten, dat klein keptje dat graag aan mijn sleppen hangt verandert zienderogen.
Reikhalzend uitkijken naar echt verlof, dat pas begint in augustus en dat juli zo licht en verteerbaar maakt.
Mijn dames beter leren kennen, omdat verlofgevoel ons allemaal on hold zet en dat levert hier fijne combinaties op. Hoe minder ik wil, hoe minder ik forceer, hoe minder ik regel, hoe beter het hier verloopt. Weinig evidenties, veel ‘doemaarenwezienwil’ werkt helend voor mijn kindertjes.
Een speelpleinfietsdag organiseren (vandaag). We vertrekken straks met de fiets en rijden van speeltuin naar speeltuin, om ‘s middags bij de vriendin te gaan eten en van daaruit verder te trekken naar een nieuw speelplein. We eindigen in de Rozebroeken en eten frietjes na het zwemmen. Wat zien zij hiernaar uit. Aanrader, werkelijk, aanrader.

En het echte verlof moet nog beginnen.

2 Responses to “Verlof”

  1. Els Says:

    Vakantie betekent ok voor ons tijd voor elkaar, kijken en zien, zien en opnieuw kijken zonder te zien. Heerlijke tijden, energie voor andere dagen, herinneringen opstapelen en een veilig plekje geven. We hebben zoveel geluk dat dit kan!
    Geniet er nog van en, als je op de fiets zit…misschiein belandt je wel eens bij ons! Altijd welkom!

  2. Prinses op de kikkererwt Says:

    Wat schrijf je mooi. Over mooie dingen, en met een frisse blik. Ik blijf lezen.

Leave a Reply