Love

March 29th, 2014

Ik heb nooit zo’n overweldigend gevoel van verliefdheid gehad als bij mijn eigen lief.

Smachtend, verrukkelijk, zoet en zuur en zilt tegelijk.

Mijn knieën knikten, mijn handen trilden en mijn hele lijf schreeuwde om het zijne.

Het is jaren geleden, en in enkele momenten roep ik het gevoel zo weer op.

Zijn bordeaux broek, zijn schoenen, en de eerste keer dat onze handen elkaar half toevallig aanraakten. De tinteling die door mijn lijf raasde. De nachten in bed, tot ‘s morgens, toen we nog rookten op onze kamer, begod, en amper sliepen. De onrust van dat nieuwe lijf, al die ontdekking, dat nieuwe.

Zoveel jaren. Zoveel nachten bij elkaar, waarin zijn warme lijf nog steeds dat van mij zoekt en we met een enkele matras voldoende zouden hebben.

Ik zag hem zitten deze ochtend, met zijn onderlijf aan, nog moe van de te korte nacht, maar toch vol contentement voor het weekend, de zon en de familie.

Ik dacht: we hebben iets te vieren maat, volgende week, dat we zoveel jaren samen zijn. Dat ik de smaak van de eerste spaghetti die hij voor mij maakte op mijn verjaardag nog steeds proef.

En dat er op de ganse wereld geen vent is die ik liever naast me heb dan de vader van mijn kinders.

Dat ik het leven zoveel draaglijker vind als ik hem zie ‘s avonds, en dat zijn kussen in de ochtend de allerbeste van mijn leven zijn.

<3

7 Responses to “Love”

 1. nobutterfly Says:

  zo mooi… Geniet van jullie weekend x

 2. Riet Says:

  Maar god zeg. En dat je daar dan zo uitdrukkelijk bij stil kunt staan en dat kunt delen, dat jij zo in elkaar zit, daar mag je ook zo blij om zijn, want ‘t is zo’n rijkdom. Wat dus maakt dat je hem verdient, zo hard!

 3. Els Says:

  mooie liefde, diepe liefde, tere liefde….vol en echt en broos…
  mooier dan mooi!
  x

 4. Hilde Says:

  Ik zit hier te lezen met een glimlach op mijn gezicht 🙂 Na 34 jaar kan ” ‘t oud zot” hier ook nog onverwachts in ons lijf zitten. En de geur van zijn leren vest die hij droeg op zijn twintigste, kan ik nog zo oproepen!
  Uw schrijfsels zijn herkenbaar.

 5. Isolde Says:

  Ik voel de ‘love’ tot hier!

 6. Ineken Says:

  Zo schoon en herkenbaar zeg! Mag ik je tekst binnen een paar maanden, met hier en daar wat aanpassingen, niet gebruiken voor het 10 jaar samen zijn met mijn love? 😉

 7. Marc Says:

  Vieren, die liefde. Elke dag opnieuw!

Leave a Reply