Op zoek

March 8th, 2014

Lezers,
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik ben op zoek naar mensen die thuis een altaar hebben. Geen altaar voor God, maar gewoon een plek waar dingen staan die bij elkaar horen, en die daar staan om een bepaalde reden. Het kan een plankje zijn met foto’s, een plek met kaarsen en doodsantjes, een speciaal plekje in je huis.

Moesten jullie ook maar iemand kennen die het zou zien zitten dat aan mij te tonen, zouden jullie dat willen vragen? Het hoeft helemaal niet stylish te zijn, zo lang het maar betekenis heeft voor de persoon bij wie het hoort.

Jullie kunnen me bereiken op marie.sohier@telenet.be.

Danku, dankuwel.

(Ik zal later uitleggen wat ik ermee zal doen)

6 Responses to “Op zoek”

 1. Carine De Roose Says:

  Beste Marie,
  In ons appartementje aan zee heb ik een Hollands vitrinemeubel (erfstuk) waarin ik souveniertjes van onze reizen verzamel. Meestal tracht ik iets te kopen van het land dat door een plaatselijke kunstenaar gemaakt is. Maar momenteel kan ik het niet tonen omdat onze woonst in verbouwing is.Hopelijk binnen drietal maand staat alles terug op zijn plaats. Kan ik je hiermee helpen ?
  Vriendelijke groeten

 2. Melissa Says:

  Wij hebben ook een kast met reissouvenirs, en lange tijd had ik een soort memorial voor een oma maar die heb ik nu in dozen gedaan, ben wel benieuwd waarom je zo iets nodig hebt 🙂

 3. Sabine en Luc Says:

  Wij hebben een Tibetaans boeddhistisch altaar beneden in de woonkamer en een ganse gebedskamer boven… Als je wil kan ik gerust een aantal foto’s opsturen als je ‘t eens wil zien 🙂 Laat maar weten als we je kunnen helpen… veel succes met wat je wil doen… liefs!

 4. Sarah Says:

  Amai, nee een altaar heb ik niet maar ik ben wel héél curieus nu.

 5. Micha Says:

  Wij hebben op de marmeren schouw in ons slaapkamer een collectie beeldjes. De meeste in hout en in naïeve religieuze stijl, zoals een koppel engelen uit Zuid-Amerika, een beschilderd kruis uit Roemenië, een klein icoontje uit Ethiopië, …
  Waarom ze daar staan kan ik niet helemaal onder woorden brengen, ze roepen een gevoel van nostalgie en mededogen op, zoiets ongeveer.

 6. Vienna Says:

  Ja hoor ik heb zo 1’tje staan, verschillende in huis zelfs… (vreemd mss) En telkens keert dezelfde persoon terug op ieder plaatsje. Omdat je net die persoon liefhebt, mist, niet wilt vergeten,enz… En toch zijn ze ook weer telkens anders…

Leave a Reply