Verlof II

August 29th, 2013

We gingen dit jaar wel op reis.

Het was jaren geleden, jaren jaren jaren.

Het was ook jaren geleden dat Jan en ik samen meer dan zeven keer slapen samen waren zonder dat we moesten werken.

We zagen de Alpen, begroetten ze en zeiden dat we in ons leven nog nooit zulke mooie bergen hadden gezien. We stonden op de Bastille in Grenoble en zuchtten dat we nog nooit zo dicht bij de hemel waren geweest. Toen zwaaiden we naar onze zoon, naar Joeri, naar mijn grootvaders en naar alle andere mensen van wie we hielden en die er niet meer zijn nu. We daalden samen naar beneden en we stoeften met de krachten van de kleintjes, die stapten alsof hun leven ervan afhing.

We bezochten een fantastisch pirateneiland, gingen naar een wondermooi dorp, logeerden bij onze lieve lieve vrienden die ik nu al weer mis en hadden veel tijd voor elkaar, alle vijf voor elkaar.

We aten, we dronken, we babbelden en we lachten. We weenden ook een beetje, want als het leven heel schoon is dan komt pijnlijk gemis nog sterker naar boven. Dat is zo in het leven. Dat is even wonderlijk als het feit dat ik besef dat een mens adapteert aan verdrieten, dat het leven vooruitgaat op een andere, rauwere maar even schone manier. Vreemd leven, denk ik soms, je mag het even rustig houden nu. Ik zie je graag, leven, maar het is even genoeg geweest. Ik roep je wel als we bekomen zijn.

6 Responses to “Verlof II”

 1. Katrien Says:

  Ook jaren geleden bij ons, “het buitenland” … tot nu, weekend Amsterdam achter de rug: verjaardagscadeau van onze 2 pubers, en wij bijgelegd;) – Zij blij met huis voor hen alleen ….

 2. bentenge Says:

  De Alpen, daar zijn wij ook zot van. En ja, het leven is soms rauw, maar soms ook zoooo moooooi.

 3. pe Says:

  Ik heb je genomineerd voor de Liebster Blog Award. Je vindt het berichtje op mijn blog.

 4. Ineken Says:

  Zoals altijd, mooi omschreven!

 5. Rienke Says:

  Ik ontdek je blog vandaag pas en je inspireert me met je mooie foto’s en vlotte verhalen. Herkenbaar wat je hier schrijft. Geluk kan zoveel pijn doen.

 6. ugg shanleigh Says:

  The best way to Certainly be a Mature Teen

Leave a Reply