Verlof

August 29th, 2013

Een touw. Een wasmand. Een doekje. Een blauwe overtrek voor een kussen. Een lepel. Een bordje. Wc-papier. Bananen. Een stuk stof. Een gehaakte sjaal.

Ze hadden veel nodig, deze ochtend. Ze spelen cowgirls en zwieren met imaginaire lasso’s door hun kamer. Ze maken een poppenhotel, spelen hond en baasje en komen af en toe naar beneden voor een prul. Soms zijn ze jaguar, dan weer dolfijnen en een enkele keer zijn ze kwakkikkers, een soort die ze zelf hebben verzonnen.

Een lasso. Een bad voor de poppen. Een pamper. Het bad. Een lepel voor de pap van de pop. Een bord voor de pap van de pop. De pop heeft kaka gedaan. We hebben echt honger. Een verkleedkleed dat ze zelf knoopten. Een omasjaal voor oude mémés. Met alles wat ze vragen verzinnen zij een

Hun fantasie nam deze zomer gigantische sprongen en samen leven ze in een universum waar ik nauwelijks binnen durf te gaan.

Ze entertainen elkaar, geven toe, knipogen naar mij als ze denken dat ze slimmer zijn dan de andere en maken maar heel af en toe ruzie.

Ze kennen elkaar, mijn kleintjes, ze kennen elkaar beter dan ik had durven hopen toen ze aan mijn borst lagen te drinken.

 

 

 

4 Responses to “Verlof”

 1. kruimel Says:

  mijn hart ligt in een plasje aan mijn voeten door zoveel moois te lezen.

 2. Els Says:

  heerlijk, de verbondenheid tussen je kinderen. Als ouder kan je er alleen maar geniepig naar kijken en diep warm van worden!

 3. Dorien Says:

  O, ik ben blij dat je terug bent!

 4. pe Says:

  Inderdaad, zalig dat je kinderen zo verbonden zijn. Dat was bij mijn kinderen ook zo en dat is het nog steeds nu ze jong volwassenen zijn. En zalig dat ze zo hun fantasie gebruiken. Daar kon ik ook zo van genieten.

Leave a Reply