4 op een rij

March 5th, 2008

Ik heb ze nog allevier. Mijn grootouders. Drie van hen zijn zelfs nog in zeer goede gezondheid. Eén ervan is al jaren, mensonwaardig, aan het aftakelen. Als ik hem zie, dan voel ik altijd een beetje hoe sterven eruitziet.
De kaap van 80 is in het zicht voor 3 van hen, peter heeft ook die grens al overschreden.
Het is een evidentie dat ze er altijd zijn. En ik ga er zo een beetje van uit dat ze er altijd zullen zijn. Al weet ik hoe langer hoe meer dat dat niet niet zo is. Een beangstigende gedachte langs mijn kant.
Hoe zouden de gedachten langs hun kant zijn?

2 Responses to “4 op een rij”

  1. els Says:

    hoogbejaard mensen, ziek of gezond, het valt me steeds op dat ze veelal een rust uitstralen, berustend en dankbaar, soms ook verbitterd door een moeilijk, getekend leven maar ook dan met een bepaalde rust. En dan dé opmerking:”ik heb mijn leven gehad…” Neen, ik ben nog niet zover dat ik dat kan zeggen. Hopelijk worden we oud genoeg om dit gevoel te kennen!

  2. Jon Skrine Says:

    Thank you for the auspicious writeup. It if truth be told was once a amusement account it. Look complex to far brought agreeable from you! However, how can we be in contact?

Leave a Reply