geluk

June 20th, 2013

Wij hebben iemand heel erg dierbaars heel dicht bij ons die ontzettend veel geluk nodig heeft nu.

Deze ochtend waren mijn dochters heel serieus.

‘Laten we vanavond een geluksdoos maken’, fluisterden ze samenzweerderig.

‘Met tekeningen en koekjes en een gelukspopje en zo’n klein blinkerpoesje dat zwaait en koekjes en een bloemetje vanop de koer en koekjes en een klavertjesvier en een tand van een poes (die wij niet hebben) en koekjes en tekeningen en nog veel koekjes. Laten we een echte mooie doos maken, en die versieren en vol spullen stoppen, zoals koekjes.’ Het initiatief kwam geheel van hun kant, ik stond daar maar een beetje, zoals ik daar vaak een beetje sta de laatste maanden.

Ik keek naar mijn dames en dacht: ‘wat begrijpen jullie goed dat we geluk moeten sturen. Geluk als in courage en moed en chance. Geluk in een doosje, vol koekjes en prullen waar een mens anders al eens aan voorbijloopt in de drukte van het leven.’

‘wat begrijpen jullie goed hoeveel geluk er nu nodig is.’

2 Responses to “geluk”

  1. Janina Modaal Says:

    Wat een mooi idee van je dochters
    en wat mooi verteld door jou. x

  2. Frederik Says:

    Voila, t’geluk zit in de kleine dingen! Al ziet men soms het bos niet door de bomen… Mooie tekst.

Leave a Reply