Trouw

May 4th, 2013

Piet maakte machtige film op onzen trouw.

Ik moest deze ochtend de film zoeken voor mijn vriendin die hem nog niet gezien had.

Ik dacht: ik kijk nog eens.

 

Ik zie ons kleinste dolletje, die toen net stapte en bijna nog geen haar had. Ik zie mijn mama en mijn schoonzus evita met hun mooie kleed en de tante die ‘s avonds zo goed zorgde voor de kindjes. De grote dochter die enthousiast hielp achter de toog. De vrienden, de vrienden. De schatjes die ons zoveel hielpen met het eten, en met wie we toen zulke fijne dagen hadden. Mijn schoonmama met haar tijgerprinttruitje (<3) en de onbezorgde schoonzus die zo trots was op haar schoon kleinkindje. Mijn lief met zijn gouden plastron en al die andere fijne mensen uit ons leven.

 

 

Toen zag ik Joeri. Samen met zijn schone Tine op een bankje op het feest.

 

 

Ik zou het beeld willen stopzetten, dan. Ik zou hem uit het scherm willen halen en doen alsof het allemaal ok is.

Ik zou hem willen zeggen dat het veel te klote is op de wereld zonder hem en dat we hem veel te veel missen en dat het nu allemaal gedaan mag zijn en dat we al een maand lang zoveel ons best deden om het te kunnen verdragen maar dat het genoeg is en dat hij terug moet komen nu. Ik zou mijn huis verkopen, en mijn kleerkast weggeven en de auto wegdoen en desnoods in Jezus geloven en elke zondag naar de mis gaan, ik zou zelfs stoppen met mij druk maken in het onderwijs en naar R ‘n B en hiphop luisteren en Redbull drinken en leren programmeren en karaoke zingen in Ieper op Kerstdagavond. Ik zou zelfs in zijn naam een schone liefdesbrief schrijven voor zijn madam, zoals we afgesproken hadden in januari.

Ik zou alleen nooit meer roken, dat niet, want hij was ook gestopt met roken en hoeveel zin ik nu ook heb in sigaretten en hoeveel keer ik op zoek ga naar een excuus om te mogen roken, als ik aan hem denk dan is het peanuts om niet te roken.

 

Héhé.

 

Hij zou nogal gelachen hebben.

R ‘n B en karaoke en geloof in Jezus.

 

Maar toch.

 

3 Responses to “Trouw”

 1. Vee Says:

  Ik weet niet goed hoe ik het kan verwoorden
  Maar ge kunt het gemis echt prachtig beschrijven
  Ik voel het tot in mijnen buik
  En ik krijg tranen in mijn ogen
  En ik ben genen bleiter

 2. Nele84 Says:

  Zo echt. Ik probeerde ook in God te geloven.

 3. Lies Says:

  *slik* Lijkt me een fantastische kerel, die Joeri… treffend.

Leave a Reply