W.E.R.P.I.N. 2012-2013

 

De gestolen momenten zijn het geweldigst.

Die waarop je eigenlijk twee uur ervoor al besloten had om te gaan slapen, omdat je morgen fris zou zijn en omdat de kinderen vroeg wakker zouden zijn en omdat het de avond erop Oudejaarsavond zou zijn, enzovoort enzovoort. Net dan, als het eigenlijk hoogdringend bedtijd is, tja, dan wordt het soms echt geweldig.

 

Uitgerekend op zo’n avond bleven we plakken aan de toog.

 

We hadden een geweldig verblijf in de Ardennen, meer nog, we hadden een cafeetje, zomaar op het erf. Een echt café, met een toog, een vat bier en een frigo vol met lekkers. We speelden cafémadam, beseften dat we zo graag echt café zouden houden in Gent, gierden van het lachen, maakten plannen voor een gearrangeerd huwelijk voor de vriendin die al sliep en we bleitten zelfs een beetje.

Dat is zo hé: stop een café vol vrouwen en er wordt al eens geweend.

De mannen stonden voor de toog en zagen dat het goed was.

Zo zonder maskers was het, op die gestolen avond,

Heerlijk, onversneden en onverwachts.

En hopelijk met een huwelijk op termijn.

 

 

Leave a Reply