– W.E.R.P.I.N. 2012-2013  –

Sommige mensen maken alles veel gecompliceerder dan het is.

Niet expres hé, niet moedwillig, maar gewoon, omdat de werkelijkheid voor de ene mens een stuk moeilijker is dan voor de andere.

Zo niet Lebbe.

Lebbe heet eigenlijk Frederik, maar als je Frederik roept, dan fluistert hij dat hij eigenlijk liever Lebbe noemt.

Voila sie.

Waar de een al een heel scène zou maken omdat hij bij de achternaam wordt genoemd, maakt het deze mens niet uit. En waar de ander een betoog zou opsteken om het verschil tussen heten en noemen duidelijk te maken, raakt zo’n futiliteit deze mens niet.

Net zoals het hem niet uitmaakt wat er gegeten wordt, welke kleren men draagt, hoe onnozel men doet en hoeveel jaren carrière men achter de rug heeft.

Ik viel als een blok voor zijn eenvoud. Voor zijn pure soberheid en zijn grote tolerantie tegenover andere mensen en het leven.

Iedereen vrienden, de een misschien al wat meer dan de ander, maar toch, geen miserie als het niet nodig is. Geen noodzakelijke meningen, geen visies omdat men een visie moet hebben, alleen: het leven zoals het is:

in zijn pure pure pure zijn.

 

Ik wens je een Lebbe in je omgeving dit jaar, en een lieve Eline, zoals zijn madam. Terwijl hij je de waarachtigheid van het leven wijsmaakt (zonder veel woorden), maakt zij de schoonste strikken en oorbelletjes van het hele Heuvelland.

Ik wens je een avond zoals wij vier hadden, aan een tafel in de Ardennen, met een laatste pintje, een laatste wijntje en de afspraak dat we na dat drankje echt wel zouden gaan slapen.

Oh, en de tafel afruimen ook, want dat hadden we beloofd.

 

 

 

3 Responses to “Ik wens je een Lebbe en een Eline **”

  1. Isolde Says:

    Ik heb ook zo’n vriend, ik ken hem nog maar een 3tal maanden, puurder en zachtaardiger kun je je bijna niet meer voorstellen..

  2. Christophe Says:

    Leve Lebbe!

  3. #buy madden nfl 17 coins Says:

    Yes! Finally something about 1.

Leave a Reply