Voorbereiding

December 28th, 2012

Niets is fijner dan valiezen maken.

Ik had er vroeger een hekel aan, nochtans, ik stelde het uit en hup, vlug vlug vergat ik altijd belangrijke spullen.

Nu ben ik een Georganiseerde Moeder geworden, niet dat u dat aan mijn huishouden zou zien, maar toch:

een lijstje, een wasmand met gestreken was en een afwas die voorbij is. Nog even alle bedden verversen (oh man wat groeit mijn Georganiseerd Moedergevoel daarvan) alsof het niks is en voor ik het weet zit ik met een biertje en een boek in de zetel, een dag voor we vertrekken. ‘De valiezen?’  – ‘Oh die zijn al lang klaar.’ (nonchalant).

U zou erbij moeten zijn. U zou erbij moeten zijn  als de ene dochter lijstjes maakt, de andere dochter knuffels selecteert die ons mogen vervoegen, en de derde ruzie maakt over de plaats waar ze zal zitten en het eten dat ze zal krijgen onderweg. Mijn lief organiseert, kiest muziek voor in de auto en checkt nog een laatste keer de route. We dromen over de kamer, het uitzicht en de fijne mensen die ons vervoegen.

‘Nog één keer slapen’, zuchten we samen, en ik probeer het verlangen te vangen in een leeg glazen bokaaltje van confituur.

‘Ik wil chocoladetaart én spaghetti’, roept de kleinste, die bijna jarig is, en het Ardennenoffensief beschouwt als één groot verjaardagsfeest van jewelste.

Niks verlangen in een klein potje, dus. Haar eisen passen enkel in een leCreuset van 25 liter.

Maar een feest wordt het, oh ja, een groot groot groot feest.

 

 

 

6 Responses to “Voorbereiding”

 1. Isolde Says:

  Oh, amuseer jullie daar! Doe de groeten aan Siska. En jouw kleinste is niet te doen.

 2. tante Ingrid Says:

  Iedereen een mooi en gezellig weekend toegewenst
  Voor Simonne : dikke proficiat en een spetterend verjaardagsfeest!
  En ook voor Jan : een gelukkige verjaardag op de eerste dag van het nieuwe jaar!!!
  Geniet maar met volle teugen!!!!!!

 3. Els Says:

  geen zin om mij te komen helpen? 😉
  nog even werken en dan kan ik er ook aan beginnen….zie het wel helemaal zitten!
  geniet van jullie daagjes én de verjaardagen! proficiat aan allen!

 4. Pe Says:

  Proficiat met je inpaktalent, ik vergeet altijd wel iets. Is het geen kussensloop dan zijn het wel zakdoeken maar ik heb ondertussen geleerd dat je desnoods iets kan bijhalen in de winkel en dat het allemaal zo erg niet is.
  Je dochter heeft gelijk dat ze groot droomt! Hopelijk blijft ze dat nog lekker doen.
  Geniet van het Ardennenoffensief 🙂

 5. Nobutterfly Says:

  Geniet ervan!

 6. reverse phone lookup Says:

  what’s the best tactic too cool down my house using a box fan and AC at that the same time?

Leave a Reply