Eat Love Tastings*

November 3rd, 2012

Het is twee maanden geleden dat ik er kwam.

Dat lijkt niet lang, maar voor mij wel, want er was toen zomer in mijn hoofd, en we zaten buiten, en ik had verlof.

Het was een Belangrijke Dag en voor etentjes op Belangrijke Dagen trek ik aan de mouw van de vriendin met zicht op Belangrijke Zaken.

‘Eat Love Tastings,’ zeiden ze en dat paste perfect. Perfect omdat het restaurant op maandagmiddag open is (wat vaak niet zo is) en perfect omdat het op wandelafstand van school ligt. 3 september, ik moet er geen tekening bij maken.

We zaten buiten en we mochten kiezen. Barbites en Tastings. Je kiest een formule (3 Barbites – 2 Tastings en 1 Sweetie) en de chef die beslist wat je krijgt. Je kan ook aan de kaart kiezen, maar ze hebben een ambetante website, dus je zult het zelf eens moeten uitzoeken. Of eens tot daar moeten geraken, wat zeer erg de moeite is.

Enfin.

We kregen veel. Het kwam op het gemak en ik nam weeral geen foto’s. Ik reken op Coolinary voor de real stuff.

Ik onthield lardo di Colonnata (machtig, echt machtig!), verrukkelijke tomaten, tarwerisotto (mijn lief deed lang nadien nog euforisch), sublieme mosseltjes in een klein kommetje om te delen,  uiringen (beestig goed) en brood om voor te buigen.

We dronken bier en besloten samen dat het daar zo hemels was. Dat alledrie de dames voor het eerst samen op school zaten, zal ook wel een beetje geholpen hebben, net als die zeer vriendelijke madam die ons bediende.

Ik zwicht daarvoor, voor een no nonsense – aanpak en niet teveel tralala. Bier op tafel en een kom of twee drie. Een beetje van trek-uw-plan maar op de fijne en aangename manier. Zalig was het, zalig.

‘Daddèmensvazukètwukkliejnslikènadjoenzukkegrootstedingkumoakn’**, besloot mijn immer rationeel lief, en ik kon hem alleen maar gelijk geven.

Eat Love, Tastings*, Onderbergen 25 – 9000 Gent, open op maandag!

(Er is ook een Pizza, Eat Love, van dezelfde eigenaar, maar daar was ik veel minder wild van. Maar dat kan ook aan de grote hoeveelheid OSB hebben gelegen, in tijden van verbouwingen kan dat tellen)

** dat een mens van zoiets kleins als een ajuin zoiets groots kan maken

4 Responses to “Eat Love Tastings*”

 1. Isolde Says:

  lol! je tweesterretjeswoord!

 2. Els Says:

  uitgeprobeerd en meer dan goed bevonden! De heerlijkste pompoen gegeten! bedankt voor de tip!

 3. Marie Says:

  oh d

 4. Marie Says:

  dat is fijn!

Leave a Reply