Dierbaarste bezit – 1.

May 5th, 2012

Als je mij zou vragen wat ik zou redden uit een brand, dan zou ik lang moeten nadenken.

Omdat ik brand vreselijk vind, en omdat ik naast mijn lief en mijn kinders niet echt iets zou missen.

Als ik écht moest kiezen, dan koos ik zeker voor dit beeld. Het zal fototechnisch wel niks waard zijn, maar het vat alles wat dat kleine mensje uit mijn huis is. Haar rimpelneusje, haar grappige grote hoofd, haar haar dat niet weet of het moet krullen al dan niet, haar gele kleedje waar ze zou erg van houdt, haar grote oren en haar tandjes waar ik altijd vrolijk van word. Bovendien schijnt de zon zo op haar smoeltje dat ik er altijd opnieuw blij van word. Dat is lachen mensen, geforceerd lachen dat ze doet, van zo gauw ze een camera ziet verschijnen.

Dit beeld dus, ja. Dat zou ik redden. Samen met een foto van jan die ik voor onze trouw kreeg. Een oude handtas waar ik verliefd op ben en een pen die ik al jaren koester.

Als ik echt moest kiezen dus.

5 Responses to “Dierbaarste bezit – 1.”

 1. Griet Says:

  en nu dit prentje online staat, heb je het voor altijd. Niet?
  En laat ons hopen dat die brand er nooit komt!

 2. mamasha Says:

  Ik zou niet weten wat meenemen… En dat beeld meepakken, dat snap ik. 🙂

 3. kruimel Says:

  naast mijn Lief en kinders … die ene foto van mijn mama en mijn oude knuffelbeer die in de kleerkast kampeert. Twee getuigen van mijn kindertijd die ik niet kwijt wil.

 4. veerle Says:

  Mijn fotoboeken. Ze zijn een beetje een samenvatting van ons leven.

 5. Sarah Says:

  Oooh!

Leave a Reply