Winterweekenden

December 20th, 2011

Ik hou van lege decemberweken.

Mijn kinders hebben daar zo deugd van, van weekenden vol met niks.

Dan is er tijd om te schilderen en om te bakken en om liedjes te leren kennen. Om verhaaltjes te vertellen en op zondagnamiddag samen in bed te kruipen.

Rustige voldane kinders, dat krijg ik ervoor in de plaats.

En ik zou met niemand willen ruilen.

10 Responses to “Winterweekenden”

 1. Oon Says:

  Inderdaad, rustig worden ze daarvan. Wij hadden vorig weekend ons eerste weekend met zijn vijven in maanden. Sommigen bleven 48 uur in pyjama. Dat alleen al, pure ontspanning.

 2. caroline Says:

  Geniet er maar van, van uw voldane kinders. Ik hoop dat dat voor mij in januari zal lukken…

 3. elke Says:

  Oei, kun je mij dan wat tips geven, want ik heb de indruk dat die van mij een beetje onrustig worden van dat binnenblijven. En ik word daar eigenlijk ook een beetje onrustig van.

 4. Els Says:

  Wij slagen er de laatse maanden maar niet in een rustig weekend te reserveren. Ja, het komt erop aan om te plannen. Moet ik als haalbaar voornemen nemen voor 2012: 2 maal per drie maand een volledig blanco weekend. Meestal is een weekend rustig als we met ons 7 een weekend wegtrekken..dan stopt alles vanzelf, dansles, muziekschool, klimmen, lopen, jeudbeweging, feestje hier en daar, wasmachine, opruimen. En, ook mij hoofd gaat dan blijkbaar in de pauzeknop staan.

 5. Ineken Says:

  Nog een paar dagen doorbijten en ook wij gaan voor niks doen!

 6. Marie Says:

  Elke: ik heb waarschijnlijk héél luie kinderen.
  Els:misschien doordat wij allemaal zeer lui zijn deze maand, lukt het hier wel 🙂

 7. tante Ingrid Says:

  Gun die drie lieve kinderen van jou hun winterslaapje!!!!

  Hebben wij wel enig idee in welk druk wereldje die lieve kinderen wel leven?

 8. Himiko Says:

  We hebben hier eigenlijk meestal van die weekends.. doorheen het hele jaar. Zo eens in de zes weken hebben we afspraken buitenshuis in de weekends… à la kindertoneel of musea of vriendjes. Maar over’t algemeen hebben mijn dames de grootste leut als ze op eigen tempo een weekend lang kunnen rondrommelen alvorens weer in de schoolweek te worden gedropt. Ze vragen er zelfs uitdrukkelijk zelf naar.

  Staaft trouwens mijn gevoel dat er al voor kinderen (en zeker voor van die gevoelige, tere zielen zoals die van mij) veel te veel van ‘moeten’ is met alle onrust en stress vandien.

  Hier ten huize bepalen wij de snelheid van de wereld. En da’s zowat het beste dat we ieder jaar doen!

 9. nonkel frank Says:

  Het geluk te hebben om samen te bedden op zondag,mmm zou ik ook doen met mijn kids, en die tijd komt nog.Geniet ervan Marie.Fijne kerst vanwege Frank en Steffi

 10. marie Says:

  Himiko, gij zijt de slimste.

Leave a Reply