Help mij een keer

November 16th, 2011

Zeg een keer wat u niet zou kunnen missen in uw keuken.

Een oven – een rek voor mijn kookboeken – plaats voor mijn mixer zodat ik niet elke keer moet zoeken – zijn alvast mijn favorieten.

 

Groeten van een naarstige keukenplanner die een duidelijke inventaris wil voor haar keuken.

25 Responses to “Help mij een keer”

 1. Hilde Says:

  Wat ik erg handig vind, zijn de schuiven die je kunt uittrekken in plaats van gewone kasten. Je geraakt meer kwijt in dezelfde ruimte omdat je tot achterjaan kunt stapelen.
  Een supergrote keukentafel.
  Marmeren werkbladen omdat ze superonderhoudsvriendelijk zijn. Ook handig achter het kookvuur, alle spetters in een wip proper gewreven na de afwas.
  Vlakke kastdeuren (zonder randjes omdat) je dan gemakkelijker reinigt.
  Grote deurgrepen, dan kan je eens een kast met één vinger opendoen als je handen vuil zijn.
  Qua elektrische uitrusting zou ik mijn inductievuur niet meer willen missen. Het werkt ultrasnel en reinigen is tot een minimum beperkt.

  Hilde

 2. Nele Says:

  Een hakselaar (afvalmolen) en een steamer. ONMISBAAR.

 3. Polkadotjes Says:

  Idem hier…allemaal schuiven ipv kasten.

  Koken doen we hier op gas…zou ik niet anders willen, maar wel veel kuiswerk.

  2 ovens: 1 gewone en 1 combi(micro)oven -> handig als je volk in huis hebt en iets in de oven wil klaarmaken. 1 oven is gewoon te weinig.

 4. Isolde Says:

  Gerieflijke kasten, voor alles eigenlijk. Uitschuifbare kasten zijn dus ideaal. Een goei dampkap! Zodat niet alles dat boven je vuur hangt in damp is. En goei gepaste verlichting!

 5. Lies Says:

  Ik ben zoooo content van onze vier kookplaten NAAST elkaar op een rijtje ipv twee voor en twee achter. Zalig!
  Schuiven, ja.
  Véél kasten zodat alles erin kan (maja, ge moet ook de ruimte hebben natuurlijk).
  En veel werkoppervlak.

 6. Lies Says:

  Oh en ik heb ook zo van die kruidenlegrekskes gekochten in IKEA. Nu trek ik de lade open en zie ik al mijn kruiden liggen ipv naar de bovenkant van de topkes te staren en te gokken welk potteke wat is. Superhandig.

 7. nele Says:

  Gas. Ik heb 5 gasbekken, dat leek handig, maar als er een grote pot op de middelste staat, past er geen grote pot meer op een ander vuur, wat redelijk belachelijk is.
  De muurbekleding tussen aanrecht en bovenkastjes, of gewoon boven het fornuis is in glas, wit mat glas. Dat is mooi bij onze witte keuken (bestaat echter in alle kleuren) en je kan daarop schrijven met een whiteboardstift. Tof zenne.
  Ja, en van die grote, diepe schuiven idd!

 8. Nele Says:

  de afwasmachine.
  en mijne vent.

 9. Els Says:

  Ik kan me bij veel veel aansluiten. Weet je wat ik echt niet meer zou kunnen missen? Mijn schuifkasten, mijn liftdeur voor de koffiemachine en voor de microgolf en voor mijn kruiden. Zo geen allegaartje van toestellen, potjes en flesjes. De ideale manier om alles zo een beetje achter weg te schuiven in een open leefkeuken, waar ook gegeten wordt met kerst.
  Succes, Marie!

 10. T. Says:

  Idd de schuifkasten, ik heb er zo een vol zitten met kruiden/bouillonblokjes etc – super handig omdat je superveel kruiden kan verzamelen, aan alles kan en een goed overzicht hebt. Idem voor de ontbijtschuif, de koffie/theeschuif, de keukenrobotaccesoireschuif, de bakschuif. Als je veel bakt is plaats om een keukenrobot te zetten altijd handig. En nog een handigheidje waar ik heel tevreden over ben: een stopcontact op ons kookeiland dat je kan uitschuiven (komt dan tevoorschijn uit het eiland). Handig voor je mixer (pot kan op het vuur blijven), grill (kan onder de dampkap van het vuur) etc.

 11. tante Ingrid Says:

  Mijn twee grote wasbakken.
  AL heel dikwijls hebben ze hun dienst bewezen : afwassen van grote kommen en pannen, maar ook voor de handwas van truien bvb.

  Mijn inductiekookplaat….

  Voldoende stopcontacten….

  En zeker een grote koelkast!

 12. endimi Says:

  Mijn groot gemis in de huidige keuken: gasfornuis, grote pottenschuiven en een kruidenrek. Daar willen we in de toekomstige keuken serieus werk van maken!

 13. trijn Says:

  amai, marie, als ge ‘t nu nog niet weet… maak er vooral een gezellige boel van en als ‘t af is lees ik graag dat er eentje in de keuken huiswerk maakt terwijl jij aan ‘t koken bent en de kleinste met haar vingers in de potten zit

 14. tijdtussendoor Says:

  Een tafel op werkhoogte. Om aan de zitten, hangen, aperitieven, koken, was opplooien en vanalles anders.
  Binnenkort foto’s?

 15. Marie Says:

  Merci zeg. Foto’s, ewel, niet voor binnenkort, eerst foto’s van de zolder en de speelkamer die bijna af is. Thanks ladies.

 16. huguette Says:

  Ik weet niet juist hoe groot je keuken gaat worden, maar ik vermoed dat je schaars met ruimte moet omgaan. Less is more, is dat geval.

  Grote, lege werkbladen (die makkelijk te onderhouden zijn, breek me de bek niet open van al die vragen in de winkel over (on)gebruiksvriendelijkheid) met zo min mogelijk spulletjes op. Daar droom ik van…Of is het omdat ik te rommelig ben 🙂

 17. tante Ingrid Says:

  Helemaal vergeten: een lieve man die af en toe een handje uitsteekt!!!!

 18. Nimsa Says:

  Schuiven, vooral die ene apothekerskast met hoge literdozen er in voor alles dat anders in zakken en dozen blijft staan en lekt.
  Een gasvuur.
  Werkruimte.
  Hoge kasten bovenaan voor wat je zelden gebruikt.
  Een frigo met grote groentenlades.
  De oven, en de vaatwas.

 19. Sarah Says:

  Jep, schuiven! En een afwasmachien! En ook niet onbelangrijk: krukken of stoelen om erbij te komen zitten als er iemand aan het koken is 😉

 20. Els Says:

  Marie, moest je nu eens al die keukens gaan uittesten met je kookkunst? Wij zouden er wel bij varen en jij zou weer een aantal ideeën rijker zijn! 😉 je bent alvast welkom!

 21. Sarah Says:

  Aja, dat is een idee! Je bent bij ons ook altijd welkom voor een kijkje in onze (Ikea-)keuken!

 22. Mevrouw Jonge Sla Says:

  Een stangetje met haken om de pannen aan de muur te hangen – nog handiger dan schuiven (niet zoveel gerammel) en ook wel gezellig, vind ik.
  Qua elektro: ik zou de stilste dampkap kiezen, ook al kost die misschien het dubbele.
  En goeie & gezellige verlichting.
  En een strategisch geplaatste vulnisbak + genoeg sorteerbakken, want je hebt toch nooit zin om naar de kelder te lopen.

 23. marie Says:

  You are my woman, mevrouw Jonge Sla. Ik heb inderdaad nooit zin om naar de kelder te lopen, en ik vind rekjes zo gezellig.

 24. lieve Says:

  In plaats van zo’n ronde vuilbak die vanzelf opengaat van zodra je de kast onder het aanrecht opendoet, je weet wel, met zo’n deksel dat na een half jaar toch altijd stuk is en niet proper te houden is: een ingebouwde dubbele vuilbak (bij ons voor het gewone afval en het pmd) die je uittrekt als, en tot zover, je het nodig hebt.

 25. i. Says:

  Ik heb een vuilbak *in* mijn werkblad. Moet keer komen kijken en bestij een koffieke drinken.

Leave a Reply