Muziek

September 21st, 2011

Anouk zou nooit meer muziek doen. Zo zei ze het, serieus en plechtig, op een avond in de vakantie op ons koertje.

Nooit meer.

Ze moest dubbelen voor notenleer, zat even zonder accordeon en moet voor de nieuwe notenleerles naar de andere kant van Gent.

Ik ben zelf een luie, dus ik zei dat ik het begreep.

Maar we hadden niet gerekend op de slimste en de rustigste uit dit huis. Hij vond het namelijk veel stommer dat je zoveel hard werk en zoveel oefening, zomaar zou opgeven.

Dus hij stelde zijn veto. Wat hij niet veel doet, dus we bogen en Anouk gaf toe.

Al is het naar organisatie een ramp, ze doet voort. Al was het maar omdat ze zo schoon accordeon kan spelen, en omdat ze haar jaar notenleer opnieuw doet bij de fantastische meester Kristof.

‘Je mag nooit stoppen met muziek’, had hij haar toegefluisterd. Ze vertelde het me toen ze dapper haar eerste lesje zorgvuldig bijhield.

Ze doet nog even alsof ze het niet helemaal leuk vindt, maar ik hoor haar zingen, en lachen en vrolijk doen.

Allemaal met dank aan de slimste en de rustigste.

En aan meester Kristof.

5 Responses to “Muziek”

 1. Lies Says:

  Veel staat of valt met de juiste leraar… de echte goeie geven niet alleen kennis door, maar ook de passie voor om het even wat ze geven!
  Super, Anouk!

 2. Delphine Says:

  Waar leer je in Gent accordeon spelen?…

 3. tante Ingrid Says:

  Een duwtje in de rug, een gedreven leerkracht en een passie voor accordeon… Anouk, doe verder,je hebt er alle talenten voor!
  Die hele bagage draag je je hele verdere leven mee.Super!

 4. Els Says:

  Ik herken het..op een bepaald moment moet je, om een instrument te blijven spelen, een moeilijke kaap nemen. De kaap van het doorzetten, blijven geloven in je kunnen, niet opgeven. En ja, dan heb je een goede leraar nodig én nog meer een rustige en gedreven kracht thuis die je mee over die lijn duwt! Knap van Jan!
  Misschien eens een duetje plannen met S?

 5. Marie Says:

  Delphine: Anouk volgt accordeon op de academie van Gentbrugge. Bij juf Sara Salverius. Een keigoede juf, trouwens 🙂 Academie de Kunstbrug.
  Els: oh ja, dat zou haar plezieren!

Leave a Reply