Rock ‘n roll dus, nadien.

September 14th, 2011

De romantiek beperkte zich tot een fotoshoot, een lief dat zei dat ik er porselein uitzag, dochters die op bomma’s en op rockhelden leken, tantes die gelukkig en goedkeurend keken en onze zoektocht naar elkaar doorheen de nacht.

 

Voor de rest was het rock ‘n roll.

Ik kreeg het allerallerallerschoonste cadeau ever. Van de allerallerallercoolste chick en de allerallerallercoolste vrienden ever. Ik doe daar later wel nog eens melig over.

We kochten taarten in Gent, de vriendin versleurde die allemaal naar Ieper en ik at drie stukken zonder dat iemand het zag – met schmink op.

Mijn lief kwam bijna te laat, hij stond dan ook nog te dweilen een half uur voor het volk er was. En mijn schoonvader knoopte de das. Mijn lief kan dat immers nog altijd niet, zo’n dubbele knoop.

Wat mijn lief wel kan, dat is strooien met complimenten en zeggen dat ik zijn passe-partout ben. Oh.

We werden van donderdag tot en met zondag geflankeerd door de schoonste Westvlamingen uit Ledeberg, die meer dan 40 uur aan onze zijde bleven. Hij zorgde onder andere voor verrukkelijk eten, zij voor mijn gemoed, voor veel organisatie en een duw in mijn rug en een klop op mijn schouder. Samen zorgden ze voor een onvergetelijk feest en leute dat het geen naam heeft.

Ik speechte, en zag mijn lief teken doen dat het te lang duurde – u kent mij. Maar zoals het een echte getrouwde vrouw betaamt, heb ik niet naar mijn lief geluisterd.

Willi kwam met de beruchte en beroemde Fucking Fabulous Chocolate Cake en Kobe bakte bouletten, en ik kreeg al ongeveer duizend verzoeken naar de recepten. Die u niet zult krijgen, neen. Van sommige dingen moet je gewoon genieten als ze er zijn.

Ik had veel familie, een fotograaf aan mijn zij, en Piet, de fantastische filmmaker, die af en toe op de grond zat om te filmen.

Dit lijkt al verdacht veel op mijn speech, dus ik ga het hier bij houden.

Boys and girls, you all rock.

Want zonder jullie allemaal was ons feest niet ons feest geweest. En hadden we nu niet over wolken gelopen, met onze kop vol liefde en ons hart vol emotie.

Soms is het leven toch heerlijk simpel en fantastisch.

 

15 Responses to “Rock ‘n roll dus, nadien.”

 1. kathy Says:

  ‘t was SUPER en de leukste, hartelijkste, liefste trouw in jaren (met de lekkerste chocoladetaart ever maar dat had ik al gezegd)

 2. coppens erika Says:

  Hey Marie,
  Jammer dat ik er niet bij kon zijn, tzag er een superfeest uit! jullie stralen echt! Nog es een dikke proficiat en een leven lang vol geluk gewenst! X

 3. Oontje Says:

  ‘t Was genieten, lieve Marie! En hopelijk in de eerst plaats voor jou en Jan. Nog eens bedankt dat wij erbij mochten zijn. Liefs. Vic

 4. marleen Says:

  Marie en Jan nogmaals het was super ik kan het niet genoeg zeggen. En die taarten ik ben blij dat ze er volledig geraakt zijn want achteraan in de wagen zaten er 2 meisjes met water in de mond naar die dozen op hun schoot te staren.

 5. huguette Says:

  Marietje, ik denk dat je er nu wel van overtuigd mag zijn dat jullie feest geslaagd was (wat een understatement!) supersupersuper!

  Spijtig dat het voorbij is…

 6. kruimel Says:

  Het nagenieten spat van het scherm af. De liefde ook…

 7. tante Ingrid Says:

  Simonne lijkt net een prinsesje die het héél ernstig meent.
  Mooie foto’s!

 8. Els Says:

  En ik, ik pink nog een traantje weg….zoooo jammer dat we er niet konden zijn!

 9. nele Says:

  ziet er heel mooi uit. en de rode broek vind ik de max!

 10. Kelly Says:

  Als trouwe lezer van je blog kan ik toch niet anders dan jullie heel veel geluk samen te wensen!

  Allemaal zo mooi opgemaakt, lekker eten, blije mensen,verliefde blikken, t ziet er een superfeest uit!

  De mama van Gyasi (van bij Cica vroeger)

 11. Fre Says:

  Zo blij dat ik erbij was Marie! Echt heel mooi feest en jullie zagen er alletwee stralend uit!!
  Hele mooie foto van jullie ook trouwens!

 12. Marie Says:

  En ik zo blij dat jij er was, Fre. Zo zo zo blij.

 13. mamasha Says:

  Ik heb gehoord dat ik een fantastische speech gemist heb. En ik krijg dezelfde hartzeer bij het lezen als ten tijde van de keuze. Morgen beter. Proficiat lieve M.

 14. nonkel frank Says:

  t’was beestig lekker die zaterdag.greets from Frank en Steffi

 15. Lelah Wnek Says:

  The next time Someone said your site, I hope that it doesnt disappoint me up to this place. I mean, Yes, it was my option to read, however i actually thought youd have something interesting to convey. All I hear is a number of whining about something you could fix if you werent too busy looking for attention.

Leave a Reply