De héhé.

August 17th, 2011

Ik dacht dat tijdens deze maanden een gevoel van héhé me zou overkomen. Zo van zitten en genieten en weten dat alles dat moest gebeuren ook echt gebeurd is.

Ik heb het niet. Langs geen kanten. Njet.

Ik heb geweldige momenten, er zijn hoogtepunten, het is fijn en het doet deugd om de dochters te zien groeien, maar ik heb geen héhé dit jaar.

Ik heb die namelijk heel erg nodig, die héhé. Eén keer per jaar, zo ergens in het midden van de zomer.

Vorig jaar kwam ze laat, maar ze kwam. Half augustus, ergens aan een tafel in Poperinge. De poetsploeg tante-mama waren net geweest en mijn hele huis was – eindelijk – op orde. We vertrokken voor enkele dagen mee, en ik wist dat voor één keer we thuis zouden komen en mijn huis er nog even netjes bij zou liggen.

Dat gebeurt dus één keer per jaar, ja.

Maar dit jaar komt ze niet. Ze heeft verlof gepakt.

En dat maakt mij een beetje onrustig. Want ik overleef geen lange winters zonder die adempauze in de zomer. Ik sterf als ik een heel jaar moet crossen en mezelf constant voorbij zie hollen.

Moest u ze tegenkomen, stuur ze gerust mijn richting uit, ik heb ze namelijk keihard nodig.

13 Responses to “De héhé.”

 1. Lies Says:

  Ik ben een beetje bang dat de héhé mij dit jaar ook zal overslaan. Maar als ik ze toch zou tegenkomen, dan stuur ik ze jouw kant uit…

 2. Ineken Says:

  Ow zow herkenbaar … Ik kijk al ongeveer drie jaar uit naar zo’n héhé-moment 🙂 Ik sus mezelf met het idee dat ik ooit met heimwee ga terugdenken aan de ik-weet-niet-wat-eerst-gedaan-jaren 🙂

 3. Els Says:

  Ik heb echt geleerd dat je een héhé moment kan en zelfs moet inplannen.
  Ik bel je nog, we zullen er eens voor zorgen want zomaar langskomen, neen, dat ziet er niet direct naar uit! zoen

 4. Tess Says:

  Ik had die van mij in april, dus ik denk niet dat ik er nu nog een zal krijgen.

 5. tante Ingrid Says:

  Als je wil, komen we volgende week en dan kunnen jullie hier weer enkele dagen logeren, maar niet allemaal ziek zijn zoals verleden jaar hé!

 6. Mme Zsazsa Says:

  Maar dat is een ingesteldheid, ik zweer u, ge kunt gerust het héhé-gevoel ervaren zonder héhé-erlebnis.

 7. elke Says:

  De vakantie is nog lang niet gedaan hé, we zitten nog maar aan de helft van de tweede helft. Je mag ze ook niet te vroeg verwachten.

 8. marie Says:

  Mme: in plaats van hele dagen te naaien, zou je geen cursussen héhé schrijven?

 9. tante Ingrid Says:

  Opzij,opzij,opzij….de poetsploeg komt eraan op woensdag!

 10. T. Says:

  Na weken wachten met een megabuik (en geen bewegingsruimte, laat staan energie meer) tot de baby er uit zou komen en nu met een nieuw minimannetje in huis had ik het ook nog niet echt, maar maandag reed ik met mijn gezicht in de zon, tegen de file in, met de twee zonen op de achterbank richting mijn ouders voor een dagje in de tuin spelen/bbq/kletsen en opeens was het daar wel – heel kort, maar het was het toch…Ik vermoed dat de zon toch een beetje noodzakelijk is om het te ervaren, dus we duimen allemaal samen dat die de komende weken nog veel mag schijnen en de héhé’s gewoon uit donkere en onverwachte hoekjes komen gekropen.

 11. HansDeZwans Says:

  Iedereen is toe aan een hehe moment. Voor de ene is dat een ritje op zijn motor, voor de ander is dat een verre reis. Ik hou het bij dat laatste.

 12. tijdtussendoor Says:

  Ik ben ook een grote fan van héhémomenten ;))

 13. elke Says:

  zeg marie, ik ben een boek aan het lezen ‘Boeddhisme voor moeders’. Echt goed, tgaat over he héhé-moment en zo. Je moet er niet naar streven, je moet eigenlijk constant hehe-zijn. Tzat een keer bij de flow

Leave a Reply