De Kaft, dat is voor de herfst.

Ik ga daar nooit naartoe in een ander seizoen. En aangezien we toch allemaal het gevoel hebben dat het bijna Kerstmis is, past de Kaft dus vanaf nu ook in de zomer.

Ik kom daar anders eigenlijk alleen maar op momenten dat de donkere winter in aantocht is, en ik vlug vlug nog wat leesvoer wil voor ik aan mijn winterslaap begin.

Waar ik in de Slegte altijd een goedkoop supermarktgevoel krijg, is deze winkel een ouderwetse rommelmarkt, waar je nog schatten kunt vinden.

Het laatste boek dat ontbrak in mijn BartMoeyaertcollectie, vond ik hier. Het beste kookboek ooit, dat kwijt is, en vegetarisch, vond ik ook hier, net als de tweedehandsversies van Pluk van de Petteflet en Otje.

Oh, en terwijl u dan toch een hoop boeken hebt gekocht, klim eventjes, de Jozef Plateaustraat omhoog, en spring eens binnen in de Vooruit (wachten tot september wel, de Vooruit is dicht tijdens de vakantie). Er is niets dat meer herfstiger is dan boeken, mufheid, muntthee en het decor van één van de schoonste cafés van Gent.

En ik wéét dat de Vooruit niet Gent is zoals u het nooit zag, maar het gedicht op de zijkant van de muur is dat wel.

Op naar Gent zoals u het nog nooit zag – de zijgevel van de Vooruit, nummer 8.

 

 

 

De Kaft – Kortrijksepoortstraat 44, 9000 Gent – onlineshop en echte winkel. Vlakbij halte tram 1, richting het station.

 

6 Responses to “Gent zoals u het nog nooit zag – De Kaft – nummer 7”

 1. missfolies Says:

  Oh, de Kaft. Ik ging er als kind al, met mijn vader. Toen zat het daar nog aan de overkant, piepklein. En erna gingen we een hapje eten in de Vooruit. Nostalgie. 🙂 Enfin, hoog tijd dat ik nog es afzak naar Gent.

 2. Oontje Says:

  Oh, de Kaft, in dat piepkleine hoekwinkeltje! Ik kocht er ooit oude Kuifjes, maar kwam er sinds mijn studententijd nog amper. Fijne herinneringen.

 3. bentenge Says:

  De Kaft… juist. Heel juist. Sweet memories uit een vervlogen studententijd. Dank je wel voor de herinnering.

 4. nobutterfly Says:

  oh, ook al een eeuwigheid geleden, ik vond er een affiche van de mooiste film ooit. Man, heeft die lang op mijn kot gehangen.

 5. annelies Says:

  heerlijk gedicht op die gevel, de titel doet denken aan een vriend die in het Gelukstraatje in Gent op kot zat en nu zo handig is in zelf zijn geluk maken…

 6. trijn Says:

  dag marie, als je dan toch zo bart moeyaert-gek bent zoals ik, kan je maar beter de nieuwe catalogus van De Maan aanvragen. ze sturen dat zelfs gratis op vanuit mechelen. schoon zulle! voor uw collectie.

Leave a Reply