Ik krijg vaak mail van u. Moeilijk om mijn mail te kennen, ik moet daar dringend eens werk van maken. Maar dat gaat dan via via, of via een comment, waar ik dan privé op antwoord en dan mailen we zo een eind weg. Niet altijd, en niet omdat ik geen zin heb, maar omdat ik geen tijd heb. Mails beantwoorden, soms doe ik het goed, vaak ben ik een luie doos. Vergeef me dus, het is pure luiheid.

Eén van de mails kwam van een lezeres die me een glimlach bezorgde: ‘Waar haal je toch de verhalen, mevrouw (let erop, mevrouw) Vertellementen?’

Ik haal ze niet, ze komen. Vanzelf, uit hun eigen, zomaar, hup van mijn ogen in mijn hoofd hup hup hup. Waar ze wachten op tijd en emotie en rijpen en plots doen ze teken dat ze gereed zijn. En dan moet ik enkel nog wat typen. Zo werkt dat dus, lezers, zo van hup hup hup.

Gelijk die ongelooflijke slungel die eergisteren op de Vlasmarkt stond. Te wachten op zijn liefje, dat, net als ik, aan het aanschuiven was in de rij om pipi te doen.

Hij zag er zo slungelig uit, dat je hem had willen vastpakken en een zoen op zijn voorhoofd geven. Door al dat slungels zag hij er ook ongelooflijk aimabel uit, en je zou hem bijna vijf frank gegeven hebben. Hij was minstens éénmetervijfennegentig en had een lege fles Cola in zijn handen. Zij gibberde naar hem, ik zag haar gezicht niet, maar haar schouders zegden genoeg. Plots zong Prince, en het volk wiegde een beetje mee. Hij nam zijn fles, deed van micro en fluisterzong een heel liefdesliedje mee voor zijn lief.

Zij was bijna aan de beurt, maar draaide haar om en gaf hem een lach van jewelste. Hij smolt, en ik smolt keihard mee.

Toen ze terugkwamen, mijn god ze was klein, nam hij haar vast, echt vast en drukte haar tegen zich aan. Zo keihard en toch zacht. Haar hoofd verdween ergens in zijn tshirt.

Ze leek zo veilig daar, bij haar slungellief met zijn grote handen en grote oren en stelten van benen. Veilig, en verliefd. Razend verliefd.

Verliefde kalvers, jong.

Zomaar in mijn hoofd. Hup hup hup.

2 Responses to “Ze sluipen mijn hoofd gewoon binnen, mensen.”

  1. caroline Says:

    fijn voor ons, laat ze maar binnensluipen!

  2. tijdtussendoor Says:

    Schoon om te lezen, om van te smelten 😉

Leave a Reply