We kregen er, zomaar en voor niets, een meisje bij, dit weekend. Net twee geworden en dus perfect in de categorie ‘wil het liefst op mijn bil zitten’. We hebben nog zo’n exemplaar, de kleinste. Mijn billen zijn geld waard voor die twee ladies.

Haar mama zit in Nepal, en wij gingen zorgen voor haar in Gentbrugge. De meest exotische bestemming van de zomer voor mij.

Plots werd ik wakker en keek ik buiten over velden, zag schapen grazen en wolken passeren. Ik kon daar wel een uur blijven zitten, zo met wat koffie en een eeuwige blik op groen. Wat anders dan de grijze daken waar ik normaal gezien mee wakker word. Maar net dat contrast maakt het verrukkelijk.

Het gaat goed dus, met het extra kindje. Geen zorgen en alleen maar plezier. Ik kreeg nog nooit zoveel kussen en knuffels en daar doen de eigen dochters ook gretig aan mee, gezichtsverlies zou een schande zijn, denken ze wellicht.

Terwijl zij door de bergen in Nepal trekt, droom ik van een huis op de buiten. Maar ik droom veel te veel, dus ik hou het bij twee weekends met vier dochters.

Het lijkt alsof wij hier nog nooit weg zijn geweest, eigenlijk. Vier dochters in de plaats van drie, ça marche très bien. Ik hoor van alle kanten ‘mama’ en als ze zichzelf betrapt dat dat woord ook uit haar mondje komt, dan neemt ze vlug de verfrommelde foto van haar mama bij zich, en lacht eens lief. Ze mompelt nog iets dat op broerke moet lijken en zet haar vrolijke weg naar de trampoline verder.

Want ach, wij hebben plots een schommel en een trampoline en een tuin met gras en al. ‘We zijn helemaal op reis, mama!’, gilt Clarisse terwijl ze in de lucht aan het springen is!’

Trek maar rond, lieve vriendin en broerke, in Nepal, uw dochter en wij zien het komende weekend helemaal zitten.

Met de verfrommelde foto in de hand, dat spreekt.

4 Responses to “Zij in Nepal, ik in Gentbrugge, maar allebei op reis.”

 1. Sylvie Says:

  Schatje, jij doet mij hier dagelijks volschieten! Dankzij jou is deze reis nog mooier en zaliger! Heerlijk mens ben jij toch, ik wou dat de wereld alleen uit mensen zoals jij bestond! En voor mijn meisje ben jij blijkbaar ook een heel groot cadeau! Groetjes aan iedereen. en voor jou alle zoenen en bloemen van de wereld.

 2. Marie Says:

  ‘t is wel wi. trekt maar door de bergen, gij 🙂

 3. annelissen Says:

  Ik probeer ook altijd mijn huis én grote tuin te ruilen tegen de opvang van mijn kids maar + 3 vinden de meesten net te veel van het goede (en tis nochtans en mooie tuin ;-))

 4. marie Says:

  @an: zes zou er een beetje over zijn zeker?

Leave a Reply