Mijn mailbox ontploft van mails met rode vlagjes. Mijn sjakosj zit vol briefjes, verkreukeld en vol met telefoonnummers, uitroeptekens en Belangrijke Afspraken. Ik moet bellen naar hier en afspreken daar. Er moeten nog leveranciers gezocht worden en ik ben nog bezig aan de uitnodigingen. De zaal moet bezocht, de dj moet zijn playlist hebben en kleren, begod, kleren. Jan wil een kleed aan, en ik vind dat niet eens erg. Dan draag ik wel een jeansbroek.

Het is nog 2 maanden voor ik feesttrouw. En ik heb nog bergen werk. Best wel plezant, eigenlijk. Uitgenodigden inviteren. Grappen maken en zeggen dat je, als je mocht kiezen, je schoonvader naast die lieve Sylvie zou zetten. En tante Jacqueline mag dansen. Wij hebben de heerlijkste tante Jacqueline van de wereld. De beste dj ook, ja dat is waar.

Ik maak een lijstje, dus. Het Lijstje van de Liedjes. Ik zie hem al zuchten, die lieve Erik. Daar hou ik me dus heel dagen mee bezig. YouTube, Stijnalsneverendingsource, mijn vrienden die Facebook opleuken met liedekens, onze eigen collectie, de minidiscen van Jan, mijn geheugen. Ge kent dat wel hé, ik de kweelers en hij de rock. Zo ongeveer.

Maar nu heb ik wel een keer een taak voor u, sie. U, die hier zomaar mijn leven gratis en voor niks krijgt, u mag mij een keer komen vertellen welk liedje u zou kiezen. Dan kan ik dat allemaal een keer beluisteren tegen september. Kruipt voor één keer in mijn commentaren alstublieftdankuwel. Beschouw het dan maar als een trouwcadeau voor mij en mijn heldhaftige vent.

Mijn dj zal u misschien niet zo dankbaar zijn, dat spreekt. Maar ik wel. En u komt toch naar hier voor mij, niet? Ik dacht het.

Allee, ik geef u mijn momentele voorkeur al mee, dan ben je op weg.

Arcade fire – We used to wait – unstaged. Het liefst met de zanger in het echt erbij. Dat mag u uiteraard ook altijd proberen te regelen als u dat kunt.

 

19 Responses to “Het Lijstje van de Liedjes – uw geschenk is welkom.”

 1. Lena Says:

  Ik begin er vandaag nog aan. Ik maak een lijstje met mijn top 10 en nummer 1 komt dan jullie richting uit,ok? Je weet dat de kindjes altijd mogen komen als jullie wat vrije tijd willen om nog zoveel te regelen. Of als ik iets kan doen, dan roep je maar.. Oma Nena(zoals simontje het nu zegt)

 2. Mevrouw Jonge Sla Says:

  Bedoel je als openingsdans of gewoon om op te dansen? Wat er alleszins gedraaid moet worden: My Sharona!

 3. Kathy Says:

  Gosh, Arcade Fire, Eels, Elbow…., wat kan ik daar nog aan toevoegen? Ben hard aan ‘t twijfelen wat ik ga doen, strijken of lijstje maken? Ik ga beginnen met de muziek ….

 4. Janne Says:

  Wij trouwen op 3 september en onze openingsdans zal deze zijn: http://www.youtube.com/watch?v=yq_I2JGQpkc Maar ‘t is mij ook niet duidelijk of het een openingsdans is die je zoekt, of muziek voor de hele avond?
  Ik wens jullie in elk geval een onvergetelijk feest!

 5. marie Says:

  geen openingsdans, neen. gewoon goede muziek. de openingsdans gaan we ter plekke uitkiezen 🙂

 6. Mevrouw Jonge Sla Says:

  Anything Goes in de versie van het Piccadilly Dance Orchestra is ook onweerstaanbaar! Luister maar: http://www.pdo.org.uk/mp3/78rpm_05.mp3

 7. Oontje Says:

  Richard Hawley “Coles’ Corner’. Liefs. Vic

 8. Sandy Says:

  Euhmmm, jeetje waar kan ik beginnen??? En eindigen??? O ja, ik begin met deze tip: zeker even afpunten met Anouk, die gasten hebben een euhhh heftig genre, mijn gedacht.
  Welke tips ik jou kan geven? Easypeasy…
  Alles van volgende artiesten: Bløf, Racoon, Krezip, Handsome Poets, Van Velzen, Laura Jansen, Maria Mena,…
  als ge nog tips wilt, moet ge maar ne keer roepen. Of CD’s lenen of zo…

 9. Oontje Says:

  Ah, haha, ik zie hier dat mijn Lief hier al gepost heeft. Nice.
  Hij laat zich helemaal gaan, Marie. We moeten die twee venten van ons echt eens samen zetten.

 10. anouk Says:

  MIJN TOP ACHT NIET IN VOLGORDE HOR ZE ALLEMAAL EVEN GRAAG

  Adele 21
  Jessie Jay:price tag
  Amatorskie : come home
  Amy Macdonald: This is the live
  Yevgueni:propere ruiten met sara Bettens
  Norah Jones:com away with me
  Norah Jones :sunrise
  Emilia: i am a big big girl

 11. Mevrouw Jonge Sla Says:

  – ‘My Baby Just Cares for Me’, Nina Simone
  – ‘Green Onions’, Booker T & The MG’s
  – ‘Radio Turi’, Roy Paci (+ ‘Moanin’)
  – ‘Happy feet’, Paolo Conte
  – ‘Dansbanan’, Detektivbyran
  – ‘Mas que nada’, Sergio Mendes
  – ‘Monkey Sho Can Talk’, Red Holloway Sextet
  – ‘Americano’, Brian Setzer
  – ‘Music to watch girls by’, Andy Williams
  – ‘La valse à mille temps’, Jacques Brel
  – ‘La valse des vieux os’, Yann Tiersen
  – ‘Independent women’, Destiny’s Child
  – ‘Don’t go breaking my heart’, Elton John & Kiki Dee
  – ‘Tango’, Goran Bregovic
  – ‘Talijanska’, Goran Bregovic
  – ‘Another Day’, Jamie Lidell
  (willekeurige volgorde)

 12. Marie Says:

  oh mevrouw Jonge Sla, ge zijt goed op dreef. en ik geniet van al die parels zeg. Vic, ge wordt verwacht met uw eega. Merci aan de rest.

 13. huguette Says:

  Vic, good choice, ook een Richard Hawley-fan?

  A. heeft ons vanmorgen gesommeerd om eindelijk eens aan ons lijstje te beginnen. We zijn dus stante pede in gang geschoten en geven het binnenkort door!

 14. Sarah Says:

  Yes, eindelijk nog eens kunnen bijlezen hier, jongens toch, weer met tranen in mijn ogen van zoveel schoonheid, Marie, merci.

  En ik zie dat ons trouwliedje hier al tussenstaat, My baby just cares for me, van Nina. Maar heb je ‘The first day of my life’ van Bright Eyes al eens geprobeerd? Zeker eens het clipje op youtube bekijken. Zo schoon. Bijna zo schoon als uw woorden hier. Geniet nog van de trouwvoorbereidingen, dat wordt een prachtig feest xx

 15. Tess Says:

  Mijn lief zingt dit altijd in mijn oor als we door de kamer dansen http://youtu.be/kzZhtrsbJzs en dan smelt ik volledig.
  Ik wil je graag een lijstje maken, maar ik ben eigenlijk te moe door die stage. Ik maak het snel Marie, je hebt het nog van mij te goed! Dikke kus x

 16. Tess Says:

  Oh maar Marie kijk, hier staan de meeste van de liedjes die mij raken/raakten, mocht je nog op zoek zijn. http://tessvdm.wordpress.com/tag/muziek/ 🙂

 17. Willeke Says:

  ‘Brighter than sunshine’ van Aqualung
  ‘Ain’t no mountain high enough’ van Tammi Terrel en Marvin Gaye

 18. wally Says:

  the tubes “don’t touch me there”

  survivor “eye of the tiger”

  faithless “god is a dj”, “insomnia”,…

  frank zappa “broken hearts are for assholes”,”you are what you is”,…

  les rita mitsouko “singing in the shower, “andy”,”c’est comme ca”, “marcia baila”,…

  gorillaz “stylo”,…

  jamiroquay “cosmic girl”,” virtual insanity”,…

  the muffin men “dirty love”,…

  Paolo nutini “pencil full of lead”,…

  to begin with …

 19. wally Says:

  tone loc “funky called medina”,”wild thing”

Leave a Reply