Degene die een jaar geleden nog compassie had met getrouwde mensen, is er eergisteren zelf ene geworden.

Een getrouwde mens.

Twee uiteraard, het nichtje en hij. Ze wonen om onze hoek, en soms lijkt het een beetje alsof we samen wonen. We hebben kinderen van dezelfde leeftijd, en het is amper 93 stappen van voordeur naar voordeur.

Er was dus weer feest in de familie. Met hun vrienden erbij, die ook een beetje onze vrienden zijn ondertussen, dat is zo als je mekaar veel ziet.

Jullie weten dat, jullie kennen mij al goed, dat ik vaneigens weer moest bleiten toen de bruidegom speechte. En ook nog een keer alleen in het toilet toen ik erover nadacht. En nog één keer toen ik het aan mijn mama vertelde. En omdat ik toen toch aan het bleiten was, deed ik het nog maar een keer toen Jan zei dat onze andere goeie vrienden samen een huis gekocht hebben.

Maar ik had schmink aan, dus ik kon me nu ook niet de hele nacht laten gaan hé. Ik moest lachen, en vizzelen en boos kijken en babbelen met de oude bekenden. Kijken naar de Stijnen en oude herinneringen ophalen. Maar het belangrijkste, dat kwam nog.

Dat kwam toen we uitgezaaid waren en de clan overbleef en ik de Pot werd. Geld sprokkelen en nauwkeurig bijhouden dat iedereen zijn pintje krijgt. We kregen er een sublieme ober bij, zomaar voor niks. Als ik ‘Matthias’ riep, dan kwam hij. Of hij zwaaide vanuit de andere hoek van het café, en deed teken dat hij er gauw zou zijn. Allee zeg, Matthias, we zouden u eigenlijk het liefst van al meenemen, zo, als wij op café gaan. Dat we zo Duvelglazen vol water en citroen krijgen, gratis en voor niks, omdat we zo al genoeg geld opdoen.

De rest zal ik u besparen hoor. Dat was van diep in de nacht, ontluikende liefdes en gesprekken die u toch niet zou verstaan.

We eindigden op ons koertje, wij, met veel geluk en een hoop contentement in ons lijf.

Dat is zo als je nichtje trouwt met je vriend. Dat is gewoon zo.

4 Responses to “Ze zijn geringd nu. Zij toch.”

 1. Oontje Says:

  Super!
  En gij, schmink? Ge hebt dat dus toch. Maar dus niet genoeg, zeker, volgens de dochters?

 2. Marie Says:

  Ik heb dat niet, ik heb dat deze week gekocht. En geschrokken van de prijs. Maar niet genoeg, uiteraard hadden ze liever nog roze lippenstift en blinkertjes gezien 😉

 3. tante Ingrid Says:

  Allez….dikke proficiat aan IEDEREEN!
  En als ze straks iets verder gaan wonen: hou dan de banden maar aan ook al moet je 93 maal….stappen tellen.

 4. Maanmama Says:

  Een heerlijke dag, zo klinkt het!

Leave a Reply