Over de kinderbedtijd

January 25th, 2008

Kinderbedtijd.
Ik vind de term lelijk, infantiel en betuttelend. Voila. Ik vind dat hij past in een tijdperk van ouders die geforceerd tof willen doen met hun kinderen. Alles willen uitleggen, ook als ‘neen’ volstaat.

En toch gebruik ik hem vaak. Om Anouk naar boven te brengen. Meestal zo: ‘Hu..het is al laat. Het is zelfs al over de kinderbedtijd. Amai, vlug vlug.’ Blijkbaar lukt het mij de laatste weken moeilijk, die limiet te halen (half acht). Ik snapte niet goed hoe een vriendin erin slaagde haar kinderen te laat naar bed te sturen. Ik vond het jammer voor de kinderen. Want kinderen die moe zijn, zijn en hebben het lastig.
Maar nu snap ik het wel. Ik heb het druk, Jan ook. En de tijd die rest ‘s avonds is zo kort. Tussen 5 en 7 moeten hier bergen werk verzet worden, en dat halen wij niet altijd.
De kinderbedtijd, ik haal ze niet. Verdorie.
Om nog maar over de grote-mensen-bedtijd te zwijgen. Dat is pas echt een ramp.

Leave a Reply