Gaan jullie naar de zee?

January 28th, 2008

Onze ouders en andere familie wonen allen in de Westhoek. Die van mij (mijn mama toch) in Poperinge. Die van Jan, allebei, in Ieper. Ieper en Poperinge liggen dicht bij elkaar en dat is fijn, want dan kunnen wij wat aan familie-hopping doen terwijl we er zijn. Soms is het lastig, omdat we teveel heen en weer crossen, maar meestal is het gewoon fijn om een weekend naar daar te trekken. We doen het dan ook geregeld, ééns in de maand, denk ik. En we blijven er altijd overnachten.
Mensen uit Gent en omstreken vragen me dan altijd weer opnieuw: ‘Ah! Gaan jullie weer naar de zee?’
En lange tijd heb ik dan de helen uitleg gedaan: dat Poperinge niet aan de zee ligt, verre van. Dat het daar platteland is of zoiets. Met een paar cafés en een beetje een iedereen-kent-iedereen-gevoel.

Maar ik ben ermee gestopt. Ik zeg vanaf nu gewoon ‘ja’. En dat ze er maar bij fantaseren dat ik mijn bikini aan heb, en cocktails drink op het strand, en met valiezen vol zand terug naar Gent kom. Bruingebrand, geen zonnebank nodig (nooit trouwens, ik hou er niet van). Uitgerust, met de geur van zeezout op mijn lichaam.
Eén probleem echter: men geraakt vanuit Poperinge zeer moeilijk naar de zee. Vanuit Gent is het een makkie, zeker naar Oostende. Er rijden zeer vlot treinen, en je bent er voor je het weet. Vreemd dat niemand dat doorheeft, van die Westhoek.

One Response to “Gaan jullie naar de zee?”

  1. Rik Sohier Says:

    Je mag die mensen zeggen dat Poperinge ooit aan zee gelegen heeft,tegen de Ijzer aan, maar dat bij gebrek aan toeristen duizend jaar terug, de zee zich (verstoten)teruggetrokken heeft. De streek heeft echter wel haar hobbeltjes bewaard vanwaar je de zee kan ‘ontwaren’. Beroerende streek van nekker, kallegeete en moerduivel.
    Peter

Leave a Reply