Niels en zijn ode

April 13th, 2011

 Ik heb zes minuten van uw tijd nodig. Voor minder kan niet, anders heeft het geen zin, en moet je de gazet maar lezen.

Ik moest ze schrijven. De kleine ode aan Niels.

Recht uit de stallen, hup, de keuken in.

Hij danst een beetje gelijk dat hij voorzichtig wil zijn. Om niemand om te gooien. Met zijn hart alleen al zou hij dat kunnen, een beetje voorzichtigheid is nodig. Hij heeft een goddelijk gezicht, en hij moet dat uitspelen, zei ik hem. Maar Niels doet daar allemaal niet aan mee, aan uitspelen en zo. Hij danst liever een beetje. Of werkt een beetje veel.

‘Niels,’ fluisterde ik in zijn oor, ‘ ga je beloven dat je zo blijft?’ ‘Zo gewoon, en zo zonder pretenties, en zo echt?’

‘Ik heb maar één motie’, vertrouwde hij me toen toe, ‘en dat is mezelf blijven. Gewoon.’

Ik moet me daarvoor zetten, jong, voor zoveel wijsheid in een kop van 22 jaar oud. En ik heb hem nog niet bezig gezien in de keuken, maar als ik mijn ogen dichtknijp en mijn hoofd laat dansen, dan weet ik hoe het is.

Pleased to meet you, Niels. Echt.

(oh en dat filmpje: zet u daarvoor alstublieft eens 5 minuten, en kijk het helemaal uit. dan weet je waarover en over wie ik het heb. en dan weet je van de eerste keer ook dat Piet De Kersgieter schoon film kan maken)

3 Responses to “Niels en zijn ode”

  1. Jacks hobby Says:

    Leuk verhaal. Met zo een jonge leeftijd moet je wel gewoon jezelf blijven. Met 22 jaar oud zijn de mogelijkheden vrijwel nog eindeloos en heb je een heel leven voor je ondanks alle bijgebrachte wijsheden die je in het bezit bent.

  2. Captain Cooks Says:

    Prachtige ode. Het komt wel vaker voor dat jongeren hun zelfbeheersing verliezen en zichzelf juist vergeten te zijn. Vandaar dat ik veel van mezelf kan herkennen hierin. Gewoon lekker normaal doen.

  3. Milford Kettler Says:

    Hiya, I am really glad I have found this info. Nowadays bloggers publish just about gossips and net and this is really annoying. A good site with interesting content, this is what I need. Thanks for keeping this site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Cant find it.

Leave a Reply