Ruimte

March 24th, 2011

Héhé.

Was me dat een weekend zeg.

Zomaar, op een zaterdagnamiddag, terwijl mijn hoofd op strijk-kook-was-modus stond, kon ik niet anders dan uitgaan. Op een ontieglijk vroeg uur, waar ik zelf om zou rologen. Vijf uur in de namiddag. Ik liet mijn hele hebben en houden thuis en ging op stap met mijn nichtje en Stijn. Stijn als in altijd-wel-ergens-in-‘t-stad-te vinden.

Naar de Afsnis, of all places. Aan de toog, met een bende Westvlamingen die niet gewoon zijn om ons, moeders, mee te zien zitten uitgaan op café.

Ik stuurde nog een berichtje dat ik om halfacht zeker thuis zou zijn.

Maar toen verloor ik het uur uit het oog. Helemaal. Niet eten, skip avondmaaltijd, daar hadden wij allemaal geen tijd voor. Babbelen, ja, en screenen wie wat deed, en wie wie was en wie er nu ook al weer met wie was. En hoelang. Giechelen gelijk kleine meisjes en blij met een stoere bonk die zomaar een hele avond met ons mee wou.

the White Cat, zeg, nadien. Skip honger en moe en bedtijd.

Frieten op Sint-Jacobs en Stijn die het hele frietkot deed lachen.

We waren, en dat was pure angst dat het op zou houden, bijna nog carnaval gaan vieren in Ledeberg gaan vieren. Maar dat zou erover zijn.

Dus dan hebben we nog maar een beetje gelachen op onze koer, zo op het uur dat ik normaal al in mijn derde slaap lig.

En nu loop ik al vijf dagen met een gigantische glimlach rond. Eén op mijn gezicht, en één in mijn hart.

Want het leven loslaten, ik zal het blijven zeggen, dat is het beste wat er is.

* Lisa, we zullen niet meer zolang wachten hé, deze keer*

4 Responses to “Ruimte”

 1. Lisa Says:

  Inderdaad dat was het hé, het leven eens volledig loslaten, zalig!!!
  Ik schiet nog altijd in een lach als ik ons zie rondlopen in Ledeberg, hopende dat de nacht nog niet voorbij was:-)
  We doen dit binnenkort opnieuw!

 2. Janina Modaal Says:

  O, das genieten he!
  Ik wens je nog heel veel dergelijke spontane avonden en nachten toe! We komen elkaar zeker eens tegen ;).

 3. Marie Says:

  Zeker, Janina, dat kan niet anders 😉

 4. forex trading software Says:

  Should you read the newspaper on occasion, make sure to save all of the papers that you have so that you can use them as packing material whenever you move. Padding is actually important to keeping your more delicate objects safe and sound during the move. You may also opt for clothes, sheets, or other cushy material to pack your items.

Leave a Reply