Ok. Ik zou op Facebook gaan. Dan moest ik Janina niet meer lastigvallen met stomme vragen als:  ‘wat bedoel je met stoffenverkoop?’. Ocharme, zij moest lezen op facebook en dat dan aan mij mailen. Wat een ouderwets gedoe zeg.

Kom, doe niet onnozel, sprak ik mezelf tegen: jij zult daar niet in verdrinken, in FB, en jij zult daar niet ik-weet-niet-hoeveel-mensen-die-je-kent op tegenkomen, maar neen gij. Ik sprak mezelf ook een beetje tegen, dat is soms eens nodig: ‘je zult je niet mengen in politieke debatten, Marie, want er komt hobbes van, en van zoiets gezelligs als ‘laten we een beetje stoefen tegen mekaar van hoe cool ons leven is’ maak je geen de Zevende Dag, Marie.

Het is nodig hoor, dat ik mezelf tegenspreek, want ik ken mijn eigen al een beetje nu. Gelukkig heb ik een persoonlijke moraalridder op Facebook, die me berichten stuurt met de boodschap ‘Ik dacht dat jij daarboven stond?’ Je ziet: het is nodig dat ik gecontroleerd word, en af en toe eens streng naar mezelf kijk in de spiegel.

Maar ik vind het allemaal best gezellig, op het één en het ander na. Ik zag daar mijn lieve vriendin terug, met wie ik een dagboek deelde in het middelbaar, en die nu ondertussen al 2 schone kinnekes heeft. Ik kom er mijn echte vrienden tegen, die op Facebook even grappig zijn als in het echt. Ik kom er de vriend van vroeger tegen, die er virtueel nog altijd een beetje hetzelfde uitziet. Ik was blij met hem als vriend, en nu is het minder echt, maar wel leuk. Omdat ik herinneringen heb aan fantastische middagen waarop we samen naar Steve Harley luisterden en sigaretten rookten terwijl we niet mochten. Al dat goeds, dat zit in mijn hoofd.

Oh, en ik kwam Joke tegen, ons pad kruiste dikwijls vroeger, en nu is zij de producer van mijn koffiemaat zeg. En die 2 gingen blijkbaar naar Dranouter, bij Kobe , die ik kende toen hij nog geen ster was, maar een kwajongen. Een ster in kattekwaad, ja. 

Ja, de wereld is klein. Maar soms toch ook onwijs zot.

2 Responses to “Het is een kleine wereld, zeggen ze.”

  1. Polkadotjes Says:

    Fantastisch toch. En weer zo schoon neergepend. Wat een talent.

  2. elke Says:

    Ja Marie, die facebookwereld toont ons hoe klein de wereld is. Ik heb zelfs een foto op mijn facebook staan waarvan ik denk dat jij er ook op staat. Als het past, zend ik die eens door…

Leave a Reply