Martha en Marcel

February 9th, 2011

Ik babbel zelfs tegen mijn wasmachine. Ik noem haar Martha en ze heeft daar geen bezwaar tegen. Ze doet altijd door en denkt niet teveel na. Een beetje mijn evenbeeld, maar dan in machinerie.

Ik babbel ook tegen de droogkast, uiteraard. Onze Marcel. Traag, vastberaden en rustig. Misschien het evenbeeld van mijn lief.

‘Die twee toestellen lijken een beetje op ons, keppe’, vertelde ik Jan, toen we met ons twee in het washok stonden. ‘Een naft en een diesel, compleet verschillend, maar de een kan zonder de ander niet.’

Hij repliceert niet veel, mijn lief, maar moest een keer lachen.

Hij heeft al veel langer dan jullie door dat er soms een vijs los is in mijn hoofd. Maar hij vindt het tot op vandaag niet eens erg. Hij is tenslotte wel met mij getrouwd. Voila.

De Mount Everest is tenslotte ook maar een berg hé.

(en vraag me niet wat die laatste zin daar komt doen, soms weet ik dat hoegenaamd niet. De gemiddelde tijd die ik aan een blogpost wijd is 3 minuten, veel tijd om na te denken heb je dan eigenlijk toch niet)

6 Responses to “Martha en Marcel”

 1. nele Says:

  Marcel zeg
  De mijne is trouwens ook rustig en vastberaden 🙂

 2. Lies Says:

  En mijne Marcel volledig onbetrouwbaar. De droogkast dan, niet het lief! Da’s eerder een rots (om de parallel met de berg niet uit het oog te verliezen). Maar een rots droogt geen was! (en wat wil dat nu weer zeggen?)

 3. Mevrouw Jonge Sla Says:

  Soms denk ik dat ze maar doen alsof ze rustig en vastberaden zijn, die marcellen.
  (Ik heb geen droogkast, maar misschien ga ik er toch weer een kopen)

 4. treiner Says:

  Onze Martha lekt 🙂

 5. marie Says:

  🙂

 6. Els Says:

  Bij ons zijn M&M zeer actief en hondstrouw, ze worden verwend en verzorgd, vertroeteld en gekoesterd. Want, wat zou ik, zeker in de winter, zonder hen zijn…
  Het enige wat ik verwens is het “gepiep” in het midden van de nacht op het einde van het programma, klint als een wekker die zegt: verder doen…tot een tweetal jaar geleden deed ik dat dan ook, zo midden in de nacht opstaan en even verder de was doen. Klinkt zotjes maar is soms een noodzaak in een groot gezin met 2 werkende ouders.Geluk dat ze bestaan, M&M!

Leave a Reply