Pasta a la Tony

January 31st, 2011

De meest verrukkelijke eetervaringen komen altijd als ik er niet naar zoek.

Deze pasta kwam op een zaterdagavond zonder kinderen, waarop wij op de bots bij het nichtje in de buurt binnensprongen. We zouden eigenlijk uit eten gaan en ik had toen al reuzehonger. Moest u nog in wintermodus zijn, sla dit bericht dan maar gauw over, het heeft de lente in zich maar het  neemt niet  veel tijd in beslag en ik snak naar zon. Je kunt het op voorhand maken en laten afkoelen en ondertussen uw krant lezen, als je wilt. Wat niet kan als je witte saus maakt, bijvoorbeeld.

kippefilet, in kleine stukjes gesneden en krokant gebakken – penne, al dente of hoe u het wilt gekookt – gedroogde tomaatjes, die in een bokaaltje, uit de Delhaize, die donkerder zijn dan die andere, ahum – rucola – peterselie, fijngesneden – mosterddressing van uw suprmarkt – een blok parmesan die je raspt op het moment zelf

Het is simpel , denk ik. Je kiepert alles in een schone kom en voegt daar dressing bij tot je vindt dat het genoeg naar mosterd smaakt. Je moet er alleen nog parmesan bij raspen als je begint te eten.

Voila. Tony, merci, roep maar in de commentaren als het niet juust moest zijn.

Oh en Lichtmis, zegt jullie dat iets?

8 Responses to “Pasta a la Tony”

 1. Juffrouw Baele Says:

  Lichtmis? Dat is pannenkoeken en chocomelk in het huis van Alijn. En ook lichtspectakel.

 2. tante Ingrid Says:

  Lichtmis : er is geen enkel vrouwke dat geen pannenkoeken aan het bakken is! ( of iets in die aard )en metje bakt de allerlekkerste pannenkoeken en wij mogen morgen mee aan tafel!

 3. Sarah Says:

  Damn die pasta klinkt lekker. Alles met mosterdhoningdressing klinkt lekker.

  En ja, Lichtmis = pannenkoeken maar meer weet ik er ook niet van.. x

 4. Isabel Says:

  De eerste gebakken pannenkoek opzij houden en nadien op een kast zwieren (die blijft gewoon hetzelfde, wel keihard maar zonder schimmel of zo), een gelukbrengertje van formaat, naar men zegt…
  Maar misschien ook omdat die eerste pannenkoek anders meestal in de vuilbak belandt 🙂

 5. Marie Says:

  Isabel, heb jij er zo geen liggen van 2 jaar geleden?

 6. nonkel choco Says:

  Proficiat Tony, kom maar eens af om te koken(kan ook voor bezemwagen zorgen als je met Bram komt biken)
  @marie, lichtmis,is van de heilige Maria, een soort offerfeest voor haar,maar alleen in de westhoek kennen ze het nog.(daarom dat tournee generale al 3 weken hier vertoeft,kwestie ” waar is het lekker)
  en de kers op de taart, Marie,alsje komt, leg ik als extra mijn boekskes klaar, incluus lekkere recepten van Frank Fol

 7. anje Says:

  Lichtmis, da’s inderdaad het huis van Alijn. Vanavond pas beseft dat het alweer veel te lang geleden is dat we daar waren, het komt er niet meer van precies… Maar daarom antwoord ik niet. Wel om een Anje-variant van jullie Tony mee te geven: ipv de kip scheur je goeie serranoham in reepjes, ipv de mosterddressing gebruik je wat van de olie van in het bokaaltje van de zongedroogde tomaten, de rest blijft hetzelfde, en daarbovenop ook nog geroosterde pijnboompitten. Op 10 minuten klaar (ideaal als je – zoals wij – niet voor half 7 thuis geraakt en toch de kids op tijd in bed wil krijgen) en een van de beste smaakcombinaties ooit uitgevonden 🙂 Trouwens, ik heb je ontdekt dankzij je weekmenuten, en ik moet je oprecht danken, al veel heerlijke inspiratie opgedaan!!!

 8. Marie Says:

  merci anje, en welkom.
  ik zal het aan tony doorgeven 🙂

Leave a Reply