Terzake.

January 7th, 2011

Kathleen Cools die een interview afsluit met de opmerking dat sommigen zich vragen stellen bij de deelnames van Bart De Wever aan de Allerslimste Mens.

Of hoe duidingsprogramma’s op de VRT niet altijd het niveau van Dag Allemaal overstijgen.

10 Responses to “Terzake.”

 1. tante Ingrid Says:

  Gelijk heb je. Geen journalistiek van de hoogste klasse en héél vaak een beetje tendentieus.

 2. nele Says:

  of krijgen onze politici de journalisten die ze verdienen?

 3. Els Says:

  of, wordt elkeen geleid door de economie? Maken wij als volk niet een beetje de media, bepalen wij (het volk in globo) niet wat we willen zien, lezen en horen? Of, laten we ons “maken”? q

 4. Mme Zsazsa Says:

  Ha Nele!

 5. Marie Says:

  Nele: lol.
  Els: dat kan zijn, maar ik vind het een duidingsprogramma van de openbare omroep niet waardig, op zo’n niveau te interviewen. Net vandaar mijn bezorgdheid.
  Het gaat mij niet aan of Bart De Wever meedoet aan de Allerslimste Mens, en ik ben de allerlaatste mens om te oordelen over zijn deelname. Ik vind het laf dat politici dat wel doen, vooral als ze het uit de context rukken.

 6. Els Says:

  Marie, ik begrijp je volledig. Ik lees geen enkel oordeel. Ik vrees wel dat de doorsnee vlaming anders redeneert…
  Ik erger me soms dood aan de media, zeker in het huidige politieke klimaat. Ik zoek een antwoord op de vraaag hoe het zover is kunnen komen, waarom we deze evolutie zien. Snap jij het nog? En, in het deel dat ik gezien heb had ik ook de indruk dat BDW zijn deelname gebruikt als medium in de politiek. Ik kon het niet echt smaken…

 7. Marie Says:

  Ik vrees ook dat de doorsnee mens anders redeneert.
  Ik heb het niet gezien, de Allerslimste Mens, dus ik kan er niet over oordelen. Toch blijf ik het laf vinden dat andere politieke partijen daar steevast naar grijpen en over leuteren. Het lijkt me erover, een storm in een glas water. Die uitzendingen zijn al opgenomen in het verleden, dus het plaatje klopt niet helemaal. Het is niet mijn favoriete politicus numero uno, maar ik als ik heel eerlijk ben, vind ik het niet fair tegenover hem. En de VRT is niet altijd neutraal, heb ik zo de indruk.
  En als hij al zijn deelname gebruikt als medium in de politiek, dan zou ik het betreuren. Al kan ik zijn humor wel af en toe smaken, wat ik vroeger niet kon.
  Want niet willen deelnemen nu, en je volledig op de regeringsonderhandelingen willen richten, ik vind het een beetje wrang. Mij overtuigt het niet. En ik voel daar ook tactiek. Meer dan eerlijkheid.
  Maar ach, het blijft een boeltje in ons land.
  En nu zal ik een glas cava drinken en alles nog een keer proberen te relativeren, blij met mijn leven en mijn vrije tijd en de kans om alles te doen wat ik wil zonder me te moeten verantwoorden.

 8. Marie Says:

  Nele, ik bedoelde eigenlijk niet lol, maar hé ja.

 9. tante Ingrid Says:

  Eigenlijk beginnen sommige journalisten een beetje scheidsrechter spelen en dat kan volgens mij niet!

 10. elke Says:

  ik vind het ook zo overroepen, de enige die volgens mij commentaar mag hebben op zijn deelname is Veerle, zijn madam, omdat hij weer niet thuis is als ie dan eens niet aan het werk is

Leave a Reply