Vakantiemood

January 5th, 2011

Het is goed zoals het nu is. Meer dan fantastisch zelfs.

Ik sta op om acht uur, sluip stil naar beneden, maak koffie en zit verweesd wakker te worden aan tafel.

Om negen uur worden er 2 wakker, vrolijk en blij en gelukkig.

Om tien uur haal ik de kleinste, die een vrij puberale manier van slapen heeft. 14 uur per nacht, zonder een kick.

Eerst een uur alleen, dan een uur met 2 kinderen en dan pas volledig. Rond elf uur start onze dag, zo ongeveer.

Kinderen die moeders een ochtendritueel gunnen, dat is meer dan cool. Pluimen verdienen ze, en lof ook. En gebakken koekjes en vers geperst fruitsap.

Is het echt zo dat vakantie kinderen rustiger maakt? Is dat hels ritme nefast voor hun humeur, eigenlijk? Het is de eerste keer in mijn leven dat ik voel dat de kinderen die vakantie écht écht nodig hadden.

8 Responses to “Vakantiemood”

 1. caroline Says:

  Ik had vorige week net zo een week (mét een puber baby, zou dat de lichting van 2010 baby’s zijn?) Deze week maak ik weer elke morgen ruzie met mijn kleutermannetje. Ik denk dat ze ook voelen dat wij niet zo rustig zijn?
  Geniet van je welverdiende vakantie, Marie!

 2. elke Says:

  zooooo jaloers. Ik zou echt veel geld geven voor een ochtendmomentje voor mijn eigen. Al 1000den keren heb ik geprobeerd om de trap niet te doen kraken, maar bij het minste geluidje is het van ‘MAMAAAA’

 3. marie Says:

  Elke: in de zetel slapen ;)?

 4. Tante Evita Says:

  😉 En de leerkrachten ook… 😉

 5. nele Says:

  dat is heel cool!
  klinkt gezellig, uw ochtendmoment. maar zelf zou ik waarschijnlijk tot 9u in mijn bed blijven liggen

 6. Mme Zsazsa Says:

  Ik zou om negen uur opstaan met de twee oudsten, de tv aanzetten en terug gaan slapen. 🙂

 7. elke Says:

  (een andere elke dus): mijn oudste laat mij liggen en komt op het gemak naar beneden. Vind ik super. Junior daarentegen slaapt een gat in de dag. Ik laat hen: elk zijn ritme is ok en we zijn het zo gewoon.

 8. marie Says:

  Maar jullie zijn nog luier dan ik dus 😉

Leave a Reply