De eindstreep

December 31st, 2010

Ik hou van de dag voor het nieuwe jaar.

Het is een beetje van iedereen gehaast en gehaast en er hangt zo’n weemoedige sfeer in de stad. Het is alles nog op het nippertje en het lijkt alsof het overal een beetje te laat zal zijn.

Ik ben van op de middag thuis, mijn lief komt tegen de avond. Het is rustig want alles is klaar. We eten gourmet, dus we hebben geen werk; We moeten alleen maar een beetje rondhangen, de vrouwen des huizes, lezen, wat slapen en een beetje dolen door het huis.

Deze rust, zo met alleen ons vijf, dat is het beste van het jaar. Eeen beetje feest maar geen entertainment, geen socializing, alleen maar een beetje babbelen en eten en drinken en zo.

Ik wens u hetzelfde, eigenlijk, wat rust. Tenzij gij vanavond de uitgang induikt. Ewel, dan wens ik u morgen rust, naast uw houten kop. En slaap, dat wens ik u ook, naast rust. Want het is alleen wie die niet heeft, die beseft hoe verschrikkelijk kostbaar hij is. Een goeie gezondheid , verder, daar moet ik geen tekeningetje bij maken. Een selectie goede boeken en nieuwe stevige muziek. Wat feesten en desnoods wat mooi kleren. Een lief, als je er geen hebt en je wil er wel een, en als je er al één hebt, hoop ik dat het een goed lief is. Dat je niet vergeet dat zagen uw leven verkort en dat je maar beter een beetje gelukkig kunt zijn. Lachen af en toe helpt ook. Verdomd smakelijk eten, dat wens ik u ook, want er gaat niets boven een bord met het beste van de wereld. Oh, dit was ik bijna vergeten, mijn grootste wens voor u, de schoonste en al: dat je volgend jaar elke elke elke dag minstens één keer kunt denken:

‘Dat was nu wel eens de moeite’

8 Responses to “De eindstreep”

 1. hotelmama Says:

  Heel mooie woorden. Dankjewel en insgelijk!

 2. tijdtussendoor Says:

  Weer treffend neergeschreven!
  Warme wensen 😉

 3. Sandy Says:

  Een hele mooie tekst!
  Ik wens je alles wat je maar wilt voor 2011!

 4. nele Says:

  mooie wensen Marie, en hetzelfde en meer voor jou!

 5. caroline Says:

  Jouw tekst was vandaag in elk geval al ‘eens de moeite’…

  Dank je wel voor je mooie woorden en een zalig 2011 gewenst!

 6. Lies Says:

  Marie, voor jou ook een pracht van een jaar met mooie woorden voor mij om te lezen (een mens mag al eens egoïstisch zijn, niet?)

 7. elke Says:

  ‘dat was nu wel eens de moeite’. Die ga ik onthouden. Heel mooi gezegd en zo waar!
  Ook voor jou een mooi jaar! (of zei ik dat al eens hier…?)

 8. evelien Says:

  Dit was de allermooiste nieuwjaarswens die ik al kreeg. Dankjewel & voor jou ook een zalig nieuw jaar!

Leave a Reply